1. januar 2016 reduseres antall politidistrikt i Norge fra 27 til 12. Mandag offentliggjorde Politidirektoratet sine forslag til hvor hovedsetene i de 12 distriktene skal være.

I pressemeldingen fremgår det at Kristiansand skal være administrasjonssted i Agder politidistrikt, slik det også er i dag.

Ikke flyttet til Arendal

Varaordfører Anders Kylland i Arendal har tidligere tatt til orde for at 112-sentralen og hovedadministrasjonen bør flyttes til Stoa, hvor det nå bygges en ny politistasjon ved siden av den nye 110-sentralen.

Forslagene til plassering blir nå sendt ut på høring. Når høringsfristen er over i midten av november, vil Politidirektoratet behandle alle høringsinnspillene og beslutte hovedsetene. Målet er at de endelige beslutningene foreligger så tidlig som mulig i desember, heter det i pressemeldingen.

Uklart om lensmannskontor

Hvor mange tjenestesteder det skal være i hvert enkelt distrikt er opp til politimesteren i distriktet. Denne prosessen er ventet å kunne starte tidligst etter sommeren i 2016, ifølge POD.

Innen nyttår blir det også klart om politimester Kirsten Lindeberg fortsetter i jobben som politimester i Agder. 30. september utløp søknadsfristen. Søkerlisten er ventet å bli offentliggjort i løpet av mandagen.