Det skriver VG tirsdag morgen. Her kommer det fram at kvinnen etterforskes for at hun i vår opererte ut en spiral på en kvinne hun kjente. Dette er et forhold hun har erkjent.

VG har også snakket med kvinnen det gjelder. Hun forklarer at inngrepet skjedde hjemme hos kvinnen som har utgitt seg for å være lege.

– Jeg trodde fullt og helt på henne. Hun sa hun jobbet som gynekolog da hun var turnuslege, og det virket troverdig, sier hun til avisen.

Hun har også anmeldt den svindelsiktede kvinnen for sette sprøyte på mannen hennes og medisinere barna hennes.

Bedragerisiktet

Kvinnen i 30-årene etterforskes i til sammen sju bedragerisaker. Noen av disse knytter seg altså til at hun har utgitt seg for å være lege.

En annen sak dreier seg om at hun vant en budrunde på en luksusbolig til 20 millioner. VG skriver tirsdag at hun også vil bli anmeldt for å ha utgitt seg for å være dyrepleier. På denne måten tok hun hånd om en hund som hun solgte videre.

I denne saken hevder den svindelsiktede kvinnen at hun betalte for hunden.

Den siktede kvinnen ble fengslet i august og var da siktet for fire tilfeller av bedrageri.

Åpne

Saken ble mandag diskutert på Sørlandet sykehus. Den siktede kvinnen har nemlig brukt sykehusets omgivelser når hun har tatt bilder av seg selv i legefrakk.

– Jeg har diskutert dette med sikkerhetssjefen. Sykehusene i Norge er åpne og det er slik vi ønsker det skal være. Derfor kan folk ta bilder hos oss som de kan manipulere hjemme, sier Rune Jonassen, informasjonssjef ved Sørlandet sykehus.

Han legger til at ingen kan komme seg inn på lukkede områder ved sykehuset. Da kreves det egne adgangskort.

De har foreløpig ikke satt i verk spesielle tiltak som følge av saken.