KRISTIANSAND: — Hun er selvfølgelig ute av den rollen. Vi har funnet en ny Evita, sier teatersjef Ingrid Forthun ved Kilden.

Musikalen om den argentinske presidentfruen Evita, eller Eva Perón som var hennes egentlige navn, har premiere i april 2013. For ganske nøyaktig et år siden ble det annonsert at Maria Haukaas Mittet skulle ha hovedrollen, men etter den tid har det altså skjedd ting.

VG melder at skuespilleren og ektemannen Hans Marius Hoff Mittet venter sitt første barn til våren.

- Fantastisk nyhet

— Vi ønsker henne og Hans Marius det aller beste i forhold til graviditeten. Det er en fantastisk nyhet, sier teatersjefen.

Maria Haukaas Mittet spiller ikke Evita i Kilden neste år. Foto: Andersen, Aleksander

Hoff Mittet skal spille Che Guevara i den samme forestillingen, og graviditeten endrer ikke på dette.Fædrelandsvennen har vært i kontakt med Hoff Mittet, men han ønsker ikke å kommentere saken. Manager Kathrine Synnes Finnskog har ikke svart på avisens henvendelse fredag.

Gravid Madonna

— Madonna var gravid da hun spilte Evita, var det aktuelt for Maria?

— Det var ikke aktuelt her, hun vil være såpass stor når forstillingen lir på. Det er et personlig anliggende for Maria, og avgjørelsen er veldig i orden for oss, kommenterer teatersjefen.

Kilden har visst om graviditeten en stund, og har dermed hatt god tid til å finne en ny Evita. Forthun forteller at hun sammen med råde regissør og musikalsk ansvarlig var samstemte om at Ann Christin Elverum er den rette for rollen.

Internasjonal

— Vi er fryktelig glade for å ha henne med. Hun kommer nå fra Hålogaland teater, hvor hun også har spilt med Hans Marius, sier Forthun.

Hun legger til at Elverum er utdannet ved Ballettakademien Gøteborg, og London Studio Center, og nå bor og jobber i Tyskland.

— Hun har et fantastisk høyt nivå og en internasjonal karriere. Vi er glad for å få henne hjem.