Han er sponsor og rådgiver for Bøkko og betaler for at 22-åringen skal få bruke Peter Mueller som personlig trener. Hauge har vært kritisk til landslagets assistenttrener Johann Olav Koss og jobbet for å få Mueller mer involvert i treningsarbeidet.Sørensen er ikke glad for innblandingen fra Hauge.

— Det er faktisk ikke rådgivere rundt enkeltutøvere som skal styre Norges Skøyteforbund. Vi har lagt en kjørelinje og premisser for hvordan forbundet ønsker å opptre, og det må også utøvere forholde seg til. Vi kan ikke la oss overstyre av rådgivere, sier Sørensen til NRK.

Hauge forstår ikke kritikken. Han sier han forsøker å hjelpe Bøkko slik at hallingdølen kan få en best mulig OL-oppladning.

— Jeg synes det er ganske utrolig når vi har jobbet i flere uker med å få til en ordning som skal sikre Håvard Bøkko et best mulig opplegg fram til OL. Det eneste jeg har gjort er å få til en avtale for Håvard Bøkko, som tar hensyn til at han fortsetter på laget og hjelper de andre løperne, sier Hauge til NTB. (©NTB)