— Vigør er fantastiske på å skape inkludering og tilhørighet, sier eks NFF-president Per Ravn Omdal, som nå jobber med Fair Play i forbundet til fvn.no

Vigør FK fikk et gavekort på 10 000 kroner for prisen.

Norges Fotballforbund deler ut 10 000 kroner til ett lag i hver fotballkrets i landet, og Vigør er altså et av de 18 lagene som kan smykke seg med tittelen.

- Dette betyr at arbeidet vårt blir lagt merke til, og vi jobber fortsatt kontinuerlig emd inkludering, forteller Geir Torvund, daglig leder i Vigør til fvn.no

Vigør skal neste år spille med Fair Play logoen på brystet, og alle spillere og trenere i klubben må skrive Fair Play-kontrakt

Det at det kan skje kontroversielle ting på banen er Omdal fullstendig klar over, og roser VIgør på hvordan trenere og spillere håndterer disse situasjonene.

- At man går inn med en gang, og tar tak i slike situasjoner, blant annet med dommere, er uhyre viktig. Og her er Vigør særs dyktige, sier Omdal. Omdal er en profilert person i fotballnorge, og har en fortid som visepresident i UEFA i tillegg til at han har blitt utnevnt itil æresmedlem i samme forbund.

Vigør-hallen er hele vinterferien full av unge spillere, ulik alder, og akkurat dette er et glimrende eksempel på hvordan Vigør jobber med inkludering og tilhørighet blant de unge.

- Vi vil gi et alternativ til dem som ikke drar på hytta, og som ikke vil ligge inn og sløve foran tven hele dagen, sier Torvund.

- Fotball er muligens det beste inkluderingsfeltet som finnes, mener Omdal.

På torsdag var det 14 spillere som hadde tatt turen, med et alderspenn på 6 år.

Den 13-årige keeperen, Shazad Mohammed Monir, var med på å ta imot gavekortet og trives godt i hallen.

- Det er bedre å spille fotball enn å være hjemme, slår han fast.