WELLINGTON: En redningsflåte som fredag morgen lokal tid ble funnet i Rosshavet i Antarktis, er bekreftet å tilhøre den norske seilbåten. Serienummeret på flåten stemmer overens med det som er registrert på Berserk. Det er ingen indikasjoner på at det har vært noen om bord i redningsflåten, ifølge redningsmannskapene.

Flåten befant seg omtrent 45 nautiske mil nord for stedet der nødpeilesignalet fra Berserk ble sendt ut tirsdag.

Gjenstander

Senere fredag fant Steve Irwin-mannskapet flere gjenstander. Det dreier seg om to vannflasker og en padleåre.

– Det er bekreftet at disse gjenstandene stammer fra Berserk, forteller pressemedarbeider Geir Mortensen ved Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge til NTB. HRS bistår sine kolleger i New Zealand i organiseringen av letearbeidet.

Til Franklinøya

Ifølge HRS satte fartøyet Steve Irwin – som eies av miljøvernorganisasjonen Sea Shephard – fredag kursen for Franklinøya, vest for McMurdo-sundet der letingen har vært konsentrert til nå.

– Det er ventet at de vil være framme der ved 21-22-tida fredag norsk tid. Da er det aktuelt å søke med helikopter igjen, forteller Mortensen.

To på land

Hvis ikke dette søket gir resultater, blir det opp til redningsledelsen i New Zealand å bestemme hva som skjer videre.

To av Berserks mannskap på fem, ekspedisjonsleder Jarle Andhøy og 18 år gamle Samuel Massie, befinner seg på det antarktiske innlandet, etter å ha vært på polpunktet. De er på vei til McMurdo-basen ved kysten. (©NTB