Verkene er en del av en privat samling som for tiden blir vist i Kunsthal Rotterdam i Nederland.

Verken politiet eller museet kan gi noen konkret prisvurdering av maleriene som er blitt stjålet, men tyveriet er et av de groveste kunstverden har opplevd de siste årene. Ifølge politiet ble bildene stjålet en gang mellom mandag kveld og tirsdag morgen. Det er ennå ikke klart hvordan tyvene kom seg inn i bygningen.

Etter først å ha vært tilbakeholdne valgte museet tirsdag ettermiddag å offentliggjøre hvilke bilder som hadde blitt tatt. Offentliggjøringen skjedde i samråd med eieren Triton Fundation, som står for de 150 bildene som vises på utstillingen — en markering av museets 20-årsjubileum.

Her vises det eksempler på impresjonisme, ekspresjonisme og andre retninger innen moderne kunst, deriblant verker av Pablo Picasso, Claude Monet, Henri Matisse og Paul Gauguin, i tillegg til malerier laget av nederlenderen Meijer de Haan og briten Lucian Freud.

Bildene som er stjålet, er Picassos «Tête d'Arlequin», Matisses «la Liseuse en Blanc et Jaune», Monets «Waterloo Bridge, London» og «Charing Cross Bridge, London», Gauguins «Femme devant une fenêtre ouverte, dite la Fiancée», Haans «Autoportrait» og Freuds «Woman with Eyes Closed». (©NTB)