Simon Larsen (24) ble hentet til Vålerenga av Martin Andresen i vår og likte den omstridte VIF-sjefen godt. Larsen sier han ble overrasket over beskjeden om hans avgang.

— Jeg vet ikke helt hva jeg skal si til dette. Jeg ble overrasket. Det har vært skrevet mye i media og det har vært litt fram og tilbake, men jeg ble overrasket da vi fikk beskjed om det. Jeg liker Martin godt, jeg synes han er en god trener, sier Simon Larsen til Fædrelandsvennen.

Fikk sms

Kristiansanderen ble hentet til Oslo-klubben i mars etter uker med massive spekulasjoner om hvor karrieren skulle fortsette for den daværende Vindbjart-spilleren. Men 24-åringen endte opp i VIF og la kjapt beslag på høydebackplassen.

Spillerne ble informert om Andresens avgang, som skjer etter inneværende sesong, via sms på fridagen mandag. Larsen vil avvente til etter at spillerne har møtt ledelsen i Vålerenga tirsdag før han sier noe mer.

— Vi skal ha et møte med ledelsen, så vi får vente til etter det med å si noe mer, tror jeg, sier Larsen.

- Har vært som et realityshow

Mandag kveld holdt VIF og Andresen pressekonferanse på Valle i Oslo. Der ble det kjent at denne sesongen blir Andresens femte og siste i Vålerenga. 35-åringen har ledet klubben til cupgull og seriesølv, men de to siste sesongene har vært skuffende. I fjor ble det 7. plass på tabellen for Andresen & co.

— Det har vært som et realityshow, nærmest, men man lærer seg å leve med det. Jeg har hatt fem veldig lærerike år her. Noen ting skulle vi gjort annerledes, mens vi har lyktes med andre ting. Det er forutsetninger her for å være i toppen (av norsk fotball), og jeg er ikke fornøyd med resultatene de siste to årene, sa Andresen på pressekonferansen.

Har ikke nådd målene

Andresen skal lede laget i årets fem siste eliteseriekamper. Vålerenga ligger på sjetteplass og er 13 poeng bak serieleder Molde. Klubben har ikke nådd de sportslige målene den hadde da Andresen ble ansatt.

— Vi er for så vidt godt fornøyd begge parter med at vi avslutter samarbeidet etter denne sesongen, sa Andresen.

— Nå har vi muligheten til å se framover med nye folk, sa styreleder Åge Petter Christiansen i Vålerenga, som representerte klubben i seansen på Valle.

— Når det er helt tydelig at vi ikke har nådd de målene som Martin var med på å sette, gir det seg utslag i at en nå blir enige om å avrunde, la styrelederen til.

Vålerengas kaptein og tidligere Start-spiller Kristofer Hæstad, besvarte ikke Fædrelandsvennens henvendelser mandag kveld.