Det er Forsvarsdepartementet som har gitt klarsignal til ordningen, som presiserer bruken av en del symboler sammen med uniformen.

— Det viktigste for Forsvaret er å vise at man ønsker en pragmatisk, liberal og inkluderende holdning til at vi har folk med ulik bakgrunn, sier Christian Øverli, pressetalsmann i Forsvarsdepartementet, til NTB

Blant symbolene som er tillatt i bruk er turban for soldater som er sikher. For soldater som tilhører det mosaiske trossamfunn, det vil si jøder, er det blitt tillatt å bære kalott eller en mindre, rund lue på hodet. Denne kan også bæres under den vanlige uniformslua.

Religiøse hodeplagg har vært brukt i Forsvaret siden 80-tallet og ble formelt tillatt brukt fra 1992. Grunnen til at det nå er tatt med i uniformsreglementet, er at Forsvarsdepartementet ønsker å sikre en lik praksis mellom alle avdelingene i Forsvaret.

— Det innebærer ikke noen endring i utgangspunktet, men er gjort for at det ikke skal være tvil om når religiøse hodeplagg kan brukes, sier Øverli. (©NTB)