OSLO: — Stemningen er i taket, selvfølgelig. Vi går for gull og en halv million kroner til Sound of Happiness, sier en kordirigent på stigende seiersrus, Thom Hell, til fvn.no.

Fredag kveld ble det klart at koret er videre til semifinalen neste uke, etter å ha blitt en tøff konkurrent. Det var nemlig, til manges overraskelse, Team Dag som måtte pakke sammen notene og vende hjem til barteland.

Dermed er det to lag igjen, i tillegg til Team Thom: Team Lisa og Team Erik og Kriss. Ett lag ryker ut neste fredag, før finalen om to uker.

— Jeg er så fornøyd og stolt. Vi har gjort absolutt vårt beste, det kunne ikke blitt bedre for oss, uttalte Thom Hell etter at Kristiansands-koret avsluttet med Coldplay-balladen "Fix You " .

Nettopp Team Dag valgte ut en av sangene som Team Thom skal fremføre i semifinalen av TV2s store korkonkurranse: Alexander Rybaks Grand Prix-vinner "Fairytale".

— Det blir dødsfett, kvitterte Hell foran kamera.

Overfor fvn.no sier dirigenten at han tror Team Dag valgte en for ukjent låt.

- Dere går heller for det sikre?

— Kanskje ikke akkurat det, men man må velge låter med hjertet, sier Hell til fvn.no før han skal videren til "debriefing" med koret på hotellet.

Igjen sanket de stemmer i bøtter og spann, etter først å ha fremført Elvis - låten "An American Triology ".

— Han er en legende. Han hadde en unik evne til å tolke musikk og gjøre den til sin. Jeg liker aller best den pompøse Elvis, og derfor har vi valgt den mest pompøse av dem alle, sa Thom Hell, før han satte koret i gang.

Team Hell er blitt eksperter på låter med søt musikk og sterke følelser. Men så sier de også rett ut at stemningen i koret er svært varm og emosjonell - de er blit som en stor familie.

— Det er noe med det koret som trigger et eller annet, forklarte Hell under sendingen fredag kveld.