Skuespilleren, som har datteren Madelaine (11) og sønnen Kyd (7) med kona Tea Leoni, sier han ofte tenker på å gjøre ferdig sine litteraturstudier, men har godtatt at det trolig ikke kommer til på skje.– På grunn av karrieren min hadde jeg ikke tid til å gjøre ferdig studiene, men jeg har fortsatt en akademisk interesse i litteratur. Faktisk kunne jeg tenke meg å gjøre ferdig min doktorgrad, men jeg vet bare at det ikke kommer til å skje. Det er som om jeg nesten hadde vært ferdig utdannet kirurg. Det betyr ikke at jeg vil operere noen akkurat nå, sier han.

I tillegg til at han leser mye, arbeider 49-åringen med et filmmanus, men etter at det ble klart for ham at det ville bli en kamp å få arbeidet det fram til en ferdig film, vurderer han nå å skrive en roman i stedet.

– Jeg vil både skrive og regissere, men manusene mine passer best som uavhengige produksjoner som jeg vendte meg mot da jeg gjorde meg ferdig med «X-Files» for rundt ti år siden, sier han til avisa Sunday Times.

– Og det er en tøff bransje om du vil lage den typen filmer jeg skriver. Jeg tror de kunne slå an og gjøre det bra økonomisk, men det er vanskelig å bevise det på manusstadiet. På et punkt tror jeg noen må ta en sjanse å gi meg penger til å lage en sånn film. (©NTB)