OSLO: – Anonym er anonym. Vi vet knapt nok hvem han selv er. Det å være forfatter og det å være kjendis er motsetninger, sa Jon Fosse en gang og vi tok ham på året, sa Erling Kagge, da forlaget i dag avslørte hvem forfatteren bak pseudonymet er.

– Jeg er anonym, sa forfatteren selv da han sto fram på en pressekonferanse på Kagge forlag i dag.

– Men hva heter du? spurte en av de fremmøtte journalistene.

– Navnet er vel ikke så viktig, men jeg heter Kristiansen. Per Kristiansen, med K, understreket forfatteren bak de fire bøkene som i alt er blitt trykket i 87.000 eksemplarer.

Forfatteren av den mye omtalte «Kongepuddel»-trilogien er blitt kjent for sin harselas med norske samfunnstopper. Han har blant annet spøkt om Ari Behns mye omtalte flørting med dopkulturen. Og hvordan Behn og Trond Giske planla å gripe makten etter Jens Stoltenbergs avgang.

En rekke personer har blitt beskyldt for å stå bak den hemmelige identiteten til Anonym. Blant dem er Torgrim Eggen, Knut Nærum, reklamemann Kjetil Try, forlagsredaktør i Kagge Forlag Vidar Kvalshaug og Erling Kagge selv.

Kristiansen er imidlertid tekstforfatter og har jobbet i kommunikasjonsbyrå. Han har blant annet vært tekstforfatter i Hallo i uken i 18 år.