De fem medlemmene i kontrollutvalget vedtok enstemmig at Frps 2. nestleder og stortingsrepresentant Per Arne Olsen og varaordfører Bent Moldvær (Frp) brøt kommunens etiske regler i forbindelse med leilighetskjøpene på Jarlsø i Tønsberg, skriver Tønsbergs Blad.I utvalgets vedtak heter det at «fremgangsmåten for kjøp av leiligheter har dannet grobunn for tvil om de har oppnådd fordeler på grunn av sine tillitsverv i kommunen. Kontrollutvalget mener kommunens etiske regelverk ikke er etterlevd med å opptre på en slik måte med hensyn til regelverket punkt 2 om å opptre på en slik måte at de danner grunnlaget for innbyggernes tillit og holdning til kommunen.»

Tirsdag kom rapporten fra konsulentselskapet PricewaterhouseCoopers (PwC), som på oppdrag fra kontrollutvalget vurderte Olsen og Moldværs avtaler i Jarlsø-saken. I rapporten slås det fast at de to brøt kommunens retningslinjer da de kjøpte leilighetene.

Ifølge Tønsbergs Blad har de to forklart til PwC at de ikke kjente til at leilighetene de kjøpte ikke var lagt ut for salg gjennom megler. (©NTB)