OSLO: Storfilmen «Pirates of the Caribbean — Dead Man's Chest» kan ta mye av æren for det gode kinobesøket så langt i juli. Flere har funnet veien til landets kinosaler i juli i år, sammenlignet med samme tid i fjor.

– Så langt i juli har vi hatt 644.826 besøkende på landets kinoer. Det er en pen økning fra et besøk på 527.039 i samme periode i fjor, sier salgs- og markedssjef i Filmweb, Frode Solheim.

Halvparten så piratfilm «Pirates of the Caribbean – Dead Man’s Chest» har blitt sett av så mange som 327.429 kinogjengere siden premieren 14. juli. Det betyr at over halvparten av dem som er gått på kino i sommervarmen, har valgt nettopp denne filmen.

– Det er ikke spesielt merkverdig at filmen har hatt så godt besøk. Det var enorme forventninger knyttet til den, og det er en typisk sommerfilm, sier filmkonsulent i Film og Kino, Håkon Skogrand til NTB.

Slår box office-rekorder Også i resten av verden soper piratene inn. Siden premieren i begynnelsen av juli har filmen spilt inn 300 millioner dollar, altså 1.9 milliarder kroner. Det gjør filmen den raskest innbringende filmen gjennom tidene, melder BBC.