KRISTIANSAND: Hamre har ifølge kommunikasjonskontroll på mobiltelefonen hatt kontakt med torpedoen tre ganger dagen før Wilhelmsen gav fra seg en halv million til torpedoene fra Vestfold. Hamre sa at han nok hadde ringt tre ganger, men kanskje ikke fått svar. Han ønsket muligens å snakke om en sportsbutikk de to hadde planer om.

Torpedoen har i retten forklart at han traff Hamre i Sandefjord dagen før de fem mennene reiste til Kristiansand. Dette benektet også Hamre i retten.

Hamre distanserte seg helt fra Sandefjordsgjengen i retten tirsdag formiddag. Hans eneste kontakt med sjefstorpedoen var på et treningsinstitutt, et besøk til samboerens hester og noen få andre sammenhenger. Hamre sa at han ikke kjente de fire andre som var med til Kristiansand og fikk penger hos Wilhelmsen.

Atle Hamre skamroste for øvrig torpedoen i sin vitneforklaring. Han oppfattet ham som meget hyggelig og ryddig i sin opptreden, og i de relasjoner de to hadde. Samarbeidet var så bra at de to hadde pratet om å etablere en sportsbutikk sammen.

Hamre fortalte også i retten at han etter å ha sonet dommen for utpressing var livredd for å gjøre noe galt som skulle ødelegge hans fremtid.

Hamre og Wilhelmsen gode venner

Hamre fortalte åpent i retten at han skyldte Wilhelmsen penger, og at kristiansandsinvestoren via advokat hadde forsøkt å kreve inn pengene han hadde til gode.

— Men vi fant en løsning, og kontakten med ham har hele tiden vært hyggelig og god. Trond Willy Wilhelmsen og jeg var gode venner, sa Hamre.

Han forklarte at han overhode ikke hadde noe kjennskap til det som skjedde i Kristiansand 15. mars da de fem torpedoene fra Sandefjord oppsøkte Wilhelmsen og fikk ham til å betale en halv million kroner.

Hamre fortalte at han var blitt kjent med lederen av torpedogjengen på et treningsinstitutt i Sandefjord fordi hans daværende samboer hadde hester. Hamre hadde bistått familien i forbindelse med problemer med den ene hesten.

Hamre startet sin forklaring klokka ni. Hele tirsdag formiddag er avsatt i tingretten i Kristiansand til Hamres forklaring.

Atle Hamre og de fem andre mennene som er tiltalt for utpressing av kristiansandsinvestoren Trond Willy Wilhelmsen, nektet alle straffeskyld da straffesaken mot dem begynte i Kristiansand tingrett mandag morgen. De seks er også tiltalt for kidnapping av Wilhelmsen. Ifølge tiltalen ble Wilhelmsen truet til å ta ut 200.000 i kontanter og en bankremisse på 300.000 kroner fra en bank i Kristiansand.

Bare dager før saken ble kjent i media kjørte Hamre Wilhelmsens hest Hall of Face inn til andreplass på Sørlandets travpark.

Alt om Hamre-saken:

Wilhelmsen skyldte Hamre 2,5 millioner

Bortført av falske politimenn

Påkjærer ikke varetektsfengsling

Begjærte fire uker for Hamre

Elden forsvarer Hamre

Vil holde hamre fengslet til høsten

Atle Hamres torpedoer siktet i ny narkotikasak

Hamre tiltalt for utpressing

— Uheldig at Hamre løslates