Australias delegasjon til klimakonferansen på Bali vil støtte forslag om at industrilandene skal redusere CO2-utslippene med 25 til 40 prosent innen 2020, skriver to aviser torsdag.Australias nye statsminister Kevin Rudd startet prosessen med å ratifisere Kyotoavtalen som sin første embetshandling etter at han ble tatt i ed mandag. Rudd skal selv delta på høynivådelen av klimakonferansen på Bali neste uke.

EU går inn for forpliktende utslippskutt for industrilandene, og gjentok tirsdag løftet om å kutte utslippene med 30 prosent innen 2020 dersom andre industriland, det vil si USA, også godtar forpliktende mål.

USA er nå det eneste store industrilandet som ikke godtar Kyotoavtalen og avviser bindende mål om kutt i utslipp av klimagasser.

Klimakonferansen på den indonesiske ferieøya Bali skal starte forhandlingene om en ny internasjonal klimaavtale til erstatning for Kyotoavtalen, som utløper i 2012. Framtidige utslippskutt for industriland og hva slags klimaforpliktelser utviklingslandene skal ha blir de vanskeligste sakene i forhandlingene. (©NTB)