Politiet opplyste mandag at de to kvinnene som begge er i 20-årene skulle til København, og utelukket derfor ikke at kvinnene kunne ha reist før brannen brøt ut i 23-tiden søndag kveld.Tirsdag formiddag står imidlertid politiet fortsatt uten spor etter kvinnene, som verken har brukt kredittkort eller mobiltelefon siden de sist ble sett.

— Vi har ikke klart å komme i kontakt med dem ennå og vil foreta flere vitneavhør og sjekke flere elektroniske spor i løpet av tirsdag, sier etterforskningsleder Tore Abrahamsen ved Sarpsborg politistasjon til NTB.

Han understreker at mangelen på spor fra de to kvinnene ikke nødvendigvis betyr at de har omkommet i brannen.

— Nei, det gjør ikke det. Det er ingen grunn til å tro det ene eller det andre. Vi vet at de opplyste til personer i omgangskretsen at de skulle til København. Vi har vært i kontakt med personer der nede som kjenner dem, men foreløpig uten resultat, sier Abrahamsen.

Da politiet kom i kontakt med huseieren natt til mandag opplyste han at han hadde forlatt huset før de to kvinnene søndag kveld. Huset var brent helt ned til grunnen i 1-tiden, bare to timer etter at politi og brannvesen fikk brannmeldingen. (©NTB)