OSLO: I et brev komitémedlemmene mottok onsdag, beskriver den drepte Asker-jentas far Odd Petter Magnussen fortvilelsen over hvordan han har opplevd samarbeidet med UD, skriver VG.

Martine Vik Magnussen. (Foto: Scanpix)

– Jeg er usikker på om UDs nullbidrag i en norsk borgers sak i dette tilfellet representerer konstitusjonell unnfallenhet, og vil derfor gjerne ha dette spørsmålet vurdert av Stortingets kontroll— og konstitusjonskomité, skriver Magnussen i brevet. Skryter av britene

Fortsatt er det lite som tyder på at politiet får tak i Farouk Abdulhak (22), som er mistenkt for drapet. Manglende utleveringsavtaler gjør at han kan gjemme seg i hjemlandet Jemen.

Mens Martines far er kritisk til den norske innsatsen er han fornøyd med oppfølgingen fra britene.

– Det engasjement vi har sett, og ser, fra britiske myndigheter fremstår derimot som mønstergyldig under omstendighetene, mens manglende proaktivitet og oppfølging altså kjennetegner den norske innsatsen, skriver han.

– Kjenner oss ikke igjen

Utenriksdepartementet forsikret at de har jobbet for å finne en løsning slik at den ettersøkte kan fremstilles for en britisk domstol.

– Vi kjenner oss ikke igjen i den omtalte kritikken. Siden dette nå er brakt inn for kontroll- og konstitusjonskomiteen synes vi ikke det er riktig å kommentere detaljene i mediene, sier ekspedisjonssjef Anniken Ramberg Krutnes.

Lederen av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Lodve Solholm, utelukker ikke at det blir åpnet sak på bakgrunn av brevet fra Martines far.

– Min magefølelse for denne saken er at det vil skje, og da er det naturlig med en høring på lik linje med Kabul-høringen, sier komitéleder Solholm til VG.