Den nye NHO-sjefen ble presentert på en pressekonferanse i Næringslivets Hus i Oslo mandag. Bernander tror NHO har valgt akkurat ham fordi han har en bred erfaringsbakgrunn som speiler store deler av norsk næringsliv. I tillegg har han lang erfaring fra partipolitikken.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt. Det er for tidlig for meg å komme med noen programerklæring. Nå skal jeg først og fremst lytte og lære, sier den påtroppende NHO-direktøren.

Fet lønn

NRKs tidligere kringkastingssjef starter i NHO-jobben 21. september. Han får en årslønn på 2,6 millioner kroner og 12 måneders etterlønn dersom han må gå, opplyser NHO.

– Vi har funnet en god løsning, den beste løsningen for NHO. Kontrakten med John G. Bernander er kommet i stand etter en lang og grundig prosess, sier NHOs president Paul-Christian Rieber.

Han trekker fram at Bernander har lang og bred erfaring både fra næringslivet og politikken.

Shipping

Bernander er i dag partner i Mosvold Shipping Gruppen. Han var kringkastingssjef i NRK fra 2001 til 2007, nestleder i Høyre (1991-1994) og stortingsrepresentant i perioden 1989-1994. Han har også vært statssekretær i Næringsdepartementet og politisk rådgiver i Industridepartementet.

Avgående NHO-sjef Finn Bergesen jr. har vært på NHO-toppen i mer enn ti år.

LO-lederen gratulerer Bernander

– LO ønsker John G. Bernander velkommen som ny NHO-sjef, sier LO-leder Roar Flåthen.

Flåthen minner om at NHO er landet største arbeidsgiverorganisasjon, og en viktig motpart for LO.

– Vi ser fram til et godt samarbeid mellom våre organisasjoner også med John G. Bernander ved roret, sier Flåthen.