Ifølge imdb.com skal Rita Marley være ansvarlig produsent for filmen om Bob Marley. Filmen blir den første helaftens spillefilmen om legendens liv.

Urolig ekteskap

Filmen skal være basert på Rita Marleys selvbiografi «No Woman No Cry: My Life With Bob Marley» som ble utgitt i 2004. Boken omhandler Bob Marleys barndom og det vanskelige ekteskapet med Rita, som varte i 15 år inntil han døde av kreft i 1981. — Historien er om en jente fra ghettoen og en gutt fra landsbygda. Det handler om mer enn å være superstjerne. Det er mer enn bare en historie, det er en virkelighet, sa Rita Marley til Variety.

Lauryn Hill som Rita Marley

Ifølge imdb ønsker Rita at svigerdatteren, hip hop-artisten Lauryn Hill, skal spille henne i filmen.

— Lauryn ville vært ideell. Hun ser mitt liv som sitt liv, uttalte Rita videre.

Hill skal også jobbe med manus, og filmen ventes å få premiere i slutten av 2009. I tillegg har Rita Marley jobbet med dokumentaren «Africa Unite» som følger Marleyfamiliens årlige tur til Etiopia, hvor reggaelegendens bursdag feires i februar. Filmen ventes utgitt i løpet av 2008. Hadde 13 barn

Lauryn Hill er gift med Bob Marleys sønn Rohan, som han fikk med Janet Hunt.

Hip hop-stjernen har slitt med personlige problemer etter å ha utgitt den kritikerroste solodebuten «The Miseducation of Lauryn Hill» i 1998. Bob Marley fikk til sammen 13 barn; tre med Rita, to fra tidligere forhold og åtte fra forhold han hadde mens han var gift.