LYNGDAL: – Vi har aldri diskutert plassering av campingvogner i forhold til vei, men nå skal det skje. Vi kommer til å ta problemstillingen opp så fort vi får mer utfyllende opplysninger om det som skjedde i Lyngdal. Det regner jeg med at skjer nå mandag, sier leder Finn Harald Amundsen av trafikksikkerhetsavdelingen i Vegvesenet til Aftenposten.

Les også: Tobarnsmor omkom

Tron Næss (72) som leder teknisk komité i Norsk Caravan Club har ansvaret for jevnlig å inspisere 100 campingplasser. Han bekrefter at det aldri har vært noe tema hvordan campingvogner er plassert i forhold til europaveier, riksveier eller andre sterkt trafikkerte veier.

I Lyngdal vil Steinar Mydland ved lensmannskontoret se på om campingplassen er godt nok sikret. Vognen som ble truffet sto ved en sving på veien, en sving den promillesiktede sjåføren ikke klarte.

– Vi må vurdere et regelverk som kan regulere plassering av campingplasser som ved Rosfjord, sier Mydland.

Det var en 33 år gammel kvinne som døde da den 21 år gamle bilisten, som trolig holdt svært høy fart, braste inn i campingvognen ved Rosfjord campingplass i Lyngdal. Kvinnen sov sammen med to barn. Barna overlevde. Kvinnens mann var ikke til stede da ulykken skjedde.

Les også: — Det var helt uvirkelig