Den Joachim Trier-regisserte filmen «Reprise» blir denne helgen vist under New Directors/New Films-festivalen i New York. Meningen med arrangementet er at fremmadstormende regissører skal få vise fram sine verker.

— Kjærlig og morsomt

Startetskuddet for festivalen gikk 21.mars. I en forhåndsomtale av festivalens to siste dager trekker den respekterte filmkritikeren Manohla Dargis i prestisjetunge New York Times fram «Reprise»:

«Kanskje sparte de det beste til slutt. Denne helgen presenterer folkene bak New Directors/New Films et utvalg som er verdig festivalens historie, og som forsvarer det for sjelden holdte løftet som er innprentet i festivalens navn. «Reprise» er en av de mest følelsesladde og intellektuelt løsslupne arbeidene jeg har sett fra en ung regissør på mange år. Regissør Joachim Trier har skrevet et kjærlig, morsomt og ambisiøst fortellende manus, sammen med manusforfatter Eskil Vogt.»

Hit i L.A

Under utdeligen av Filmkritikerprisen for beste film 2006, en pris som Trier delte med Jens Lien («Den brysomme mannen»), uttalte regissøren bak «Reprise» følgende overfor Dagsavisen:

– «Reprise» er blitt en slags hit blant produsenter i Los Angeles, og det hagler inn med henvendelser fra amerikanske produsenter og agenter. Det er en heltidsjobb å svare på alle henvendelsene.

Espen Klouman Høiner og Anders Danielsen Lie spiller de to mannlige hovedrollene som Erik og Phillip. De to unge guttene dyrker punk, damer, ironi og deler drømmen om å bli store forfattere, før de skjønner at de må gjøre noe med livet. Viktoria Winge spiller rollen som Phillips kjæreste.

Oscar-kandidat

«Reprise» har blitt vist på en rekke internasjonale filmfestivaler, og var også Norges Oscar-kandidat i kategorien for beste fremmedspråklige film.

«Reprise» er 32 år gamle Joachim Triers første langfilm, men 32-åringen har tidligere regissert flere kortfilmer.

Foruten hovedrolleinnehaverne medvirker blant andre skuespillere som Christian Rubeck, Pål Stokka, Odd-Magnus Williamson, Rebekka Karijord, Silje Hagen og Henrik Elvestad.