Lørdag er det duket for ny V75-omgang på Sørlandets Travpark, og med vårsolen kommer også storløpene på rekke og rad. For Kjell Terje Leire knytter det seg størst spenning til V75-2, Sørlandets 3-årscup. Med to ponnifrelste døtre var veien kort inn i travsporten for 41-åringen, som kommer fra Greipstad.

– Tidligere var travsporten noe jeg kun visste eksisterte via NRK-sporten på søndager, smiler Leire.

Målrettet Næringslivsmannen har, som i yrkeslivet, en klar plan med satsingen på travsporten. Det langsiktige målet er å bygge opp kompetanse nok til å gjøre hobbyen til en familiegeskjeft. I dag har Leire ni hester på profesjonell trenerstall, og beskriver 2016 og 2017 som et være eller ikke-være for den harde satsingen.

– Den første testen på det jeg er ute etter får jeg med Massive Attacks start i Sørlandets 3-årscup på lørdag. Intensjonen har aldri vært å ha så mange hester som jeg har per i dag, og jeg må etter hvert begynne å velge hvilke jeg skal beholde og hvilke som jeg må la andre overta, understreker han.

– Jeg forventer jeg at hesten min er helt i toppen på lørdag, sier Leire. Foto: Foto: Richard Ekhaugen.

Gjevt løp å vinne Tre år gamle Massive Attack ble handlet inn på senhøsten 2015 etter at den staselige hingsten ble nummer to i storløpet Bjerke Oppdretningsløp i november. Leire satte hesten i trening til championtrener Øystein Tjomsland, et samarbeid som tidligere har båret frukter i form av seiersmaskinen Edson Boko. En eventuell seier på hjemmebane under V75-omgangen lørdag beskriver Leire slik.

– Det vil bety ekstremt mye, spesielt med tanke på at det er hjemme på Sørlandet. Utfordringen er at Massive Attack, i motsetning til et par-tre av de beste konkurrentene, ikke har startet siden i november. Likevel forventer jeg at hesten min er helt i toppen på lørdag, fastslår 41-åringen som til daglig driver stort innen brannsikringsutstyr.

Spenningen lokker Selv om Leire er klar på at satsingen slik den drives i dag ikke kan være lønnsom i lengden, er han tydelig på at det ikke er det økonomiske som er drivkraften bak det å eie travhester.

– Spenningen er det som lokker! Jeg merket det allerede da startlistene ble klare mandag denne uken, at spenningen begynte å bygge seg opp. Jeg har jo vært aktiv innen idrett selv tidligere, og spenningsnivået er det samme nå, uten at jeg trenger å bli svett, gliser Kjell Terje Leire.