USAs tidligere utenriksminister James Baker og andre medlemmer i den tverrpolitiske Iraq Study Group overleverer sin rapport til president Bush onsdag morgen. Det hvite hus tonet allerede tirsdag ned forventningene til rapporten.— De som forventer en magisk kule legger en for tung byrde på Baker-kommisjonen, sa Tony Snow, talsmann for Det hvite hus.

Ifølge CNN anbefaler rapporten ikke noen konkret tidsplan for tilbaketrekking av amerikanske styrker fra Irak. USA har nå om lag 140.000 soldater i Irak. De amerikanske styrkene bør gradvis gå over til å være støtte for Iraks egne sikkerhetsstyrker.

USAs påtroppende forsvarsminister Robert Gates serverte selv en av de trolige konklusjonene i rapporten under en senatshøring tirsdag: Nei, USA er ikke i ferd med å vinne krigen i Irak, innrømmet han.

Dette inntrykket bygget han på arbeidet i Iraq Study Group, der han selv var medlem fram til han ble nominert av president George W. Bush til å overta etter Donald Rumsfeld etter valgnederlaget i november. (©NTB)