Med tre poeng ville Tyskland vært klar for 8.delsfinale før Kamerun-møtet tirsdag neste uke. Lenge så det ut til å gå tyskernes vei. Miroslav Klose headet inn 1-0 i det 19. min. Hans fire VM-mål er alle kommet på heading.Carsten Jancker, Dietmar Hamann og Klose misbrukte alle store sjanser til å øke ledelsen mot et irsk lag som kjempet innbitt i to omganger. Lønn for strevet kom etter 1.45 min. av de tre tillagte minuttene fra den danske dommer.

Innbytter Niall Quinn stusset ballen til Keane som plasserte den hardt til siden for Oliver Kahn. Mot slutten av 1. omgang var Keane nær scoring på et brassespark.

Steve Staunton spilte sin 100. A-landskamp for Irland onsdag.

Torsdagens VM-program: Gruppe A: Danmark — Senegal og Frankrike - Uruguay, gruppe E: Kamerun - Saudi-Arabia.