Sparebank 1 SR-Bank følger nå etter storbankene og kutter i boliglånsrentene. Foto: Tore André Baardsen

— Sparebanken Sør har besluttet å sette ned renten på boliglån med inntil0,40 prosentpoeng. Beste boliglånsrente vil etter endringene være2,90 prosent for Boliglån Ung og for Total+ kunder, skriver Sparebanken Sør i en pressemelding mandag ettermiddag.

Rentebetingelsene vil gjelde fra 7. januar for nye lånekunder, og fra 7. mars for eksisterende lånekunder. Innskuddsrentene i banken endres parallelt i mars.

Tidligere mandag ble det klart at Sparebank 1 SR-Bank setter ned renta.

— Vi setter ned renten på boliglån fra og med onsdag 7. januar. Konkurransen i vår landsdel er stor og vi skal alltid ha et samlet tilbud som er konkurransedyktig når det gjelder produkter, tjenester og betingelser, sier konserndirektør for privatmarkedet i SpareBank 1 SR-Bank, Jan Friestad, i en pressemelding.

Følger storbankene

Sparebanken hiver seg dermed på rentekuttene som storbankene startet med før helgen. Danske Bank var først ute med et rentekutt på 0,3 prosentpoeng, etterfulgt av Nordea og DNB, begge med kutt på 0,4 prosentpoeng.

Les også:

Beste rente for de unge

Det er boliglån for unge som får de beste betingelsene etter rentekuttet med en rentesats på 2,9 prosent. Øvrige kunder vil få en rentenedsettelse på inntil 0,45 prosentpoeng, hvor laveste boliglånsrente vil være 2,95 prosent.

— Vi har lagt bak oss et år med god tilgang på nye kunder. I 2015 skal vi jobbe hardt for å få flere fornøyde kunder og ikke minst tiltrekke oss nye kunder, sier Jan Friestad videre.

Gjeldende fra mars for eksisterende kunder

De nye betingelsene vil for nye lån gjøres gjeldende fra onsdag 7. januar og fra 10. mars for eksisterende lån. Samtidig vil banken regulere betingelsene på innskudd med i snitt 0,4 prosentpoeng.

Sparebanken Sør, Spareskillingsbanken og Valle Sparebank fortalte fredag at de vurderer rentesituasjonen fortløpende.