Katalanerne kan trygt se fram mot en kvartfinale. Neste ukes returoppgjør blir et rent pliktløp. Angrepstrioen Lionel Messi, Neymar (2) og Luis Suárez bidro alle med mål i festforestillingen foran et uvanlig tynt besatt Camp Nou.

Riktig nok tok det litt tid før Barcelona-stjernene fikk opp dampen, men Elche var sjanseløs da de først havnet under etter 35 minutter. Gjestene kollapset og slapp inn tre mål før pause.

Spesielt 1-0-målet var av det vakre slaget. Etter flere gode kombinasjoner kunne Neymar hamre ballen i nettmaskene. Det hele startet med at Messi holdt balansen lenge nok til å spille videre til Sergio Roberto, som deretter fant Luis Suárez ved nærmeste stolpe. Uruguayaneren løftet blikket og serverte Neymar på motsatt side.

Fem minutter senere var det Suárez' tur til å notere seg på scoringslista. Etter et sugende løp kom han seg forbi sin oppasser og gjorde 2-0. Like etterpå var Messi sikker fra straffemerket. Elche-keeperen kastet seg feil vei.

Jordi Alba la på til 4-0 ti minutter ut i annen omgang. Venstrebacken scoret på en vakker Messi-pasning. Fire minutter senere gjorde Neymar sin andre fulltreffer for kvelden. (©NTB)