Det opplyste den engelske toppserien selv i en pressemelding tirsdag. Prisen er vesentlig høyere enn ventet og innebærer at hver TV-overførte kamp koster mer enn 10 millioner pund (115 millioner kroner).

Avgjørelsen kommer etter en beinhard budprosess, der BT har albuet seg inn på et område som i lengre tid har vært Skys eksklusive territorium. Også amerikanske Discovery Network og Qatar-baserte beIN Sports skal ha lagt inn bud på de ettertraktede rettighetene.

Den gjeldende TV-avtalen for Premier League fra 2013 til 2016 har en vesentlig lavere prislapp enn den som nå er forhandlet fram. Prisøkningen er på hele 70 prosent.

Avtalen som ble forhandlet ferdig tirsdag åpner også for at ti kamper per sesong legges til fredag kveld. Sky har sikret seg rettighetene til å sende alle disse.

Sky betaler 48,6 milliarder kroner for å sende totalt 378 kamper fra den engelske toppserien i perioden 2016 til 2019, det vil si 126 kamper hver sesong. TV-selskapet har også sikret seg rettighetene til de største kampene. (©NTB)