Drapsforsøket fant sted i Svolvær i oktober i fjor. Mannen hadde fått opphevet innreiseforbudet etter avslag på asylsøknad, og var tilbake i Norge for å være sammen med sønnen som han har med ekskjæresten, melder NRK.

30-åringen erkjente at han hadde stukket kvinnen med kniv, men nektet straffskyld for drapsforsøk. Han hevder han aldri sa han skulle drepe henne — slik vitner forklarte - og anførte at han ikke hadde drapsforsett. Det fester ikke Lofoten tingrett lit til.

Retten har lagt avgjørende vekt på forklaringen til kvinnen og funn på åstedet som stort sett sammenfaller med forklaringen hennes. Tiltalte skal under besøket ha blitt rasende på ekskjæresten tilsynelatende delvis av sjalusi og delvis fordi han ikke fikk det samværet med sønnen som han ønsket.

Kvinnen ble stukket i brystet ni ganger, med en fileteringskniv. Hun ble også utsatt for vold etter at hun klarte å rømme leiligheten. Hendelsen ble observert av flere vitner.

I tillegg til en fengselsstraff på åtte år og tre måneder, må mannen betale kvinnen drøyt 365.000 kroner i oppreisning og erstatning til ekskjæresten. (©NTB)