Både på Facebook og i Tigerbergets diskusjonsforum er majoriteten av Start-supporterne enige.

Mandag kom nyheten om at Vålerenga og Kristofer Hæstad har kommet til en enighet om å avslutte kontrakten, som gikk ut etter 2015-sesongen. Oslo-klubben er i økonomisk trøbbel om dagen og har derfor valgt å kjøpe ut Hæstad fra kontrakten. Kristiansanderen, som hadde en årslønn på rundt to millioner kroner, har ennå ikke spilt en seriekamp for Vålerenga denne sesongen. Derfor var han det mest naturlige valget å kvitte seg med.

«Start trenger deg»

I Fædrelandsvennens kommentarfelt, der vi spurte om Start bør hente Kristofer Hæstad tilbake, er det blandede reaksjoner. Det er noen nei, men flesteparten ønsker midtbanekrigeren tilbake i gult og svart.

Arnfinn Løyning: «Klart Doffen må være med. Det er jo ikke en fremmed som vender hjem. Han er jo en ekte Starter! Dette må kunne ordnes.»

Pia Eriksen Furø: «Velkommen tilbake DOFFEN. Start trenger deg :):-)»

Andrea Nepstad: «Då love æ å bli fast supporter igjen»

Henning Kronborg Nilsen: «Få Doffen hjem til Sparebank Sør Arena,...da kommer folket tilbake på tribunen! OG,...han er god med ball! ;)»

Kjetil Hagen: «Doffen til start hadde vært veldig bra. Start trenger en terrier, doffen forstår selv at han ikke kan forvente all verdens i lønn. Han har tjent godt i mange år, så nå tror jeg han vil glede start med å gjøre en fantastisk jobb for en normal lønn. Kristofer Hæstad du er hjertlig velkommen:)»

Selv om det er gjennomgangsmelodien blant innleggene i kommentarfeltet, er det også noen som er negative. En del personer har kun valgt å svare «Nei» på spørsmålet fra Fædrelandsvennen om de vil ha midtbanekrigeren tilbake. Det er også et par Start-supportere som ikke har glemt nedrykket i 2007, da Hæstad valgte å gå til Vålerenga. Derfor er det noen som har kommentert «Judas».

Samstemt supporterklubb

Også i Starts supporterklubb Tigerbergets diskusjonsforum er det flest av dem som ønsker Hæstad tilbake.

spiididji: «Jeg håper Start henter han tilbake.»

TroNnY: «Hvis han er villig til å godta en edruelig, gjerne prestasjonsbetinget kontrakt, så hadde det vært helt topp.»

greipstøl: «Selv om Start har god dekning på defensiv midtbane, og det kanskje ikke er her det burde komme inn flere spillere, er det tydelig at de som er her overhodet ikke fungerer optimalt. Dersom Hæstad er villig til å spille for en overkommelig lønn, er jeg positiv til dette selv om han ikke har spilt i det siste.»

Harry G: «Doffen bør hentes på prøvespill ASAP!»

DelPiero: «Ja takk så lenge lønna er fornuftig»

SpennEnde: «Hypotetisk — hvis han får en god treningssommer og blir god nok for laget så kan han bli meget viktig i høst. Han kommer til å ofre seg, og innbiller meg at det måtte vært helt topp for ham selv og komme hjem og spille for Start igjen. Publikum hadde nok satt stor pris på det også. Håper også å se ham på Start-trening med det første.”

Peder A. Sten: «…om klubben nok en gang skal prøve å redde sesongen ved å hente inn forsterkninger med penger som ikke finnes, så vil de vel nok aller helst hente inn en spiller med fysikken i orden. Samtidig er Doffen en profil som kanskje kan lure noen ekstra sørlendinger til stadion, og en spiller med grunnkvalitet av et nivå som er vanskelig å matche med begrensede rammer. Jeg tror Doffen blir Start-spiller om han passerer den medisinske testen. Og jeg tror det kan redde plassen om han stables på beina.»

Steinar Lindgren: «Gi han en kontrakt ut sesongen, han har CV god nok.»

Men selvsagt er ikke alle bare positive til det:

bosve: «Personlig er jeg skeptisk utifra hva han har vist siste årene. Men også pga mye skader. Han er nå blitt 30+, og han er en spillertype som pådrar seg mye skader, pga måten han spiller på. Er i tillegg ganske endimensjonal og ganske treg. Er redd han er ordtlig på hell allerede. Er langt i fra sikker på at han vil være noen oppgadering ift spillere som Paniagua, Sarr og Gummi.»