TRONDHEIM: -Bryllupet er to dager før Sverige-kampen, så jeg måringe Per-Mathias og se hva vi blir enge om. Om jeg står over de første treningene og kommeretter tilselvekampen, eller om jeg blir med kun mot Aserbajdsjan. Bryllupet har vært planlagt lenge, og har prioritet. Vi gleder oss veldig, sier Markus Henriksen til adressa.no.

Markus Henriksen og hans kommende kone Anne Helene Faanes. Foto: BENT RAMBERG

Neste lørdag gifter Alkmaar-proffen seg med barndomskjæresten AnneHelene Faanes. Sammen har de sønnen Lukas (tre måneder), og når de vies i Bakke kirke 6. juni -blir det kronen på et fantastisk 2015 for 22-åringen.— Jeg og Anne Helene har vært sammen i ti-tolv år, og har holdt sammen i tykt og tynt. Dette blir kjempeartig, smiler 22-åringen.

Herjet i Nederland

Fori tillegg til selve bryllupet har paret i 2015fått sitt første barn,Lukas, som ifølge pappa både sover og spiser godt.

Videre har midtbanespilleren storspilt for klubben som tok en meget sterk tredjeplass i Æresdivisjonen, og notert seg for syv scoringer og seks målgivende pasninger i serien.

Han er også tilbake i landslagvarmen etter å ha vært ute en stund.

— Fotballmessig har dette vært min aller beste sesong, om man ser bort fra kneskaden jeg slet med i fjor høst. Det er også godt å være tilbake på landslaget, selv om jeg var skuffet over ikke å få spilletid mot Kroatia. Jeg føler jeg ikke kan levere en stort bedre søknad enn jeg har gjort i vinter.

- Andrefiolin

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo fant plass til Markus Henriksen i troppen. Foto: Ap

Da uttaket kom til kampene mot Sverige og Aserbajdsjan hadde imidlertid datoen for bryllupet vært bestemt i lang tid.Uttaket kom på mail, så Henriksen har ennå ikke fått snakket med landslagssjefen. Spillerne samles i Oslo noen dager før bryllupet neste lørdag, men de dagenevilHenriksen være med og planlegge alt som skal skje i Trondheim.

— Jeg har vel spilt andrefiolin i forberedelsene så langt, på grunn av serieinnspurten i Alkmaar. Men det er ikke aktuelt å reise til Oslo og så komme tilbake til Trondheim kvelden før bryllupet. Dette skjer kun én gang, og det vil jeg få med meg, forteller han.

Bakenga forlover

For noen dager siden skrev adressa.no at RBK-trener Kåre Ingebrigtsen også skal gifte seg i juni, og har valgt en tidligere RBK-kompis som forlover i Roar Strand.

Henriksen er ikke veldig annerledes i tankegangen.

— Jeg har tre forlovere. Det er broren til Anne Helene, kompisen min Aslak og Mushaga Bakenga. Han rykker inn fra Molde og er en humørspreder. Jeg tror han gleder seg veldig, han også, smiler den tidligere RBK-spilleren.