Fotball , 16. februar 2012 La MangaVålerenga - Strømsgodset 1-0trener VIF , Martin Andresen
Oslo 20120325.Haugesunds målscorer Nikola Djurdjic (i midten), Maic Sema og Alexander Toft Søderlund under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Haugesund på Ullevål Stadion. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Foto: SCANPIX

VÅLERENGA-HAUGESUND 2-1:

ULLEVAAL: Haugesund har aldri vunnet en åpningskamp i Eliteserien. Jostein Grindhaugs menn har heller aldri tatt tre poeng på Ullevaal. I dagens kamp var laget nær ved å klare bragden, men tilslutt var det Vålerenga som sto igjen som seierherrer med 2-1. Vålerenga så ut til å trekke det korteste strået, men i det 83.minutt satt Nielsen inn utligningen. På overtid var det debutanten Martin Pusic som avgjorde kampen. Med en praktfull heading senket østerrikeren med kroatiske foreldre gjestene fra Vestlandet.

— Jeg er glad for at vi fikk med oss tre poeng fra denne kampen. I den første omgangen virker vi nervøse og usikre, sier Martin Andresen etter kampslutt.

Vålerenga hadde som ventet ballen mye i innledningen av kampen. Vålerengas Marcus Pedersen var på hugget i sitt comeback i den norske Eliteserien, og Klanen likte hva de fikk se fra kraftspissen.

Haugesund yppet seg

Etter 13 minutter fikk hjemmelaget en god sjanse, men headingen fra Morten Berre snek seg utenfor Haugesunds mål. Like etter fikk bortelagets Nicola Djurdjic en gedigen mulighet. Alene med Lars Hirschfeld avsluttet serberen i tverrleggeren. Returen satt samme mann like utenfor.

Haugesunds offensiv fikk lov til å fortsette i den første omgangen. Gang på gang klarte vestlendingene å vinne ballen i gunstige posisjoner, og både Alexander Søderlund og Martin Bjørnbak hadde sine muligheter til å sende bortelaget i ledelsen.

Rødt kort og straffe

Nevnte Bjørnbak, som kom til Haugesund fra Bodø/Glimt før denne sesongen, skulle få merke at tempoet i Eliteserien kan være noe høyere enn det han var vant til i Glimt. Etter 33 minutter kom midtstopperen på etterskudd i en duell med hurtige Pedersen, og som siste mann felte Bjørnbak Vålerenga-angriperen på utsiden av sekstenmeteren. Rødt kort til Bjørnbak.

Men Haugesund lot seg ikke stoppe selv med ti mann på banen. Haugesunds Tor Arne Andreassen skaffet laget straffe etter 38 minutter, og Djurdjic, som satt inn seks straffemål i fjor, var sikkerheten selv fra ellevemeteren.

- Vi gjør en dårlig første omgang hvor vi preges av premierenerver. Jeg er ikke fornøyd med så mye utenom seieren, men både Singh og Pusic var meget positive, konkluderer Martin Andresen.

Kristiansen i form

I den andre andre omgangen gikk hjemmelaget offensivt til verks, og Berre hadde en stor mulighet til å utligne Haugesunds ledelse. Dessverre for hjemmelaget vartet Per Morten Kristiansen opp med en feberredning på Berres avslutning.

Etter 78 minutter var Nielsen sin tur. Oppsal-gutten som fikk mye tillit i fjor kom til en god avslutning inne i sekstenmeteren, men en glimrende beinparade fra nevnte Kristiansen hindret scoring.

- Vi ble spilt lave i den andre omgangen etter en god første omgang. Elleve mot elleve synes jeg vi dominerer, men etter hvert slår vi sprekker defensivt. Dette var utrolig skuffende, for jeg synes vi gjør en god kamp, sa Per Morten Kristiansen etter kampslutt.

Nielsen utlignet og Pusic avgjorde

Haugesund kjempet tappert, og lykkes lenge med å kjempe Vålerenga ut av stilen. Skader på sentrale spillere og en del nye spillere har ført til at Vålerenga-trener Martin Andresen ikke har fått samkjørt en ellever i sesongforberedelsene. Det manglende samspillet og unøyaktighet i pasningsspillet var tydelig kampen gjennom hele kampen, men tross dette fikk hjemmelaget til slutt uttelling.

Syv minutter fikk Nielsen nok en sjanse. Pasningen fra Harmeet Singh ble ekspedert i mål fra kloss hold bak en sjanseløs Kristiansen i Haugesund-målet. På overtid ble Pusic den store helten da han med en vakker heading fullførte snuoperasjonen med sitt 2-1-mål, til Klanens store glede.