Turismen i Hellas er dominert av et knippe store, populære reisemål. Nå vil landets turistmyndigheter få flere greske feriesteder frem i lyset.

— I Hellas har vi mer enn 5000 øyer. Vårt mål i år er å prøve å vise «det bortgjemte Hellas», ikke bare øyene, men også på fastlandet, sier Sophia Panauitaki, leder for det greske nasjonale turistbyrået i Storbritannia, til Aftenposten.no.

Hva ser du som nye, fremvoksende destinasjoner i Hellas?

— Hvis jeg skal si én er det Skiathos og Skopelos på grunn av effekten av filmen Mamma Mia , sier Panauitaki.

Sist sommer var de to øyene en stor hit i Norge, ikke minst blant kvinner på ferie.

Fastlandet i nord

— Hva med mindre kjente steder der dere forventer utvikling av mer turisme?

— Tessaloniki, Hellas’ nest største by, og spesielt området rundt, sier Panauitaki.

Her finner vi ikke minst Halkidiki, en landtunge med tre fingre som stikker ut i Egeerhavet. Dette grønne kystområdet har lange sandstrender, ofte omtalt som de beste i Hellas.

Sophia Panauitaki trekker også frem Epirus, den nordvestligste regionen på fastlandet: Et fjellrikt område med flotte strender mot Det joniske hav. Epirus har også flere tradisjonelle bosetninger.

For nordmenn er nok byen Parga det mest kjente reisemålet i Epirus. Hit kan du dra på charterferie med Apollo og Ving fra Norge.

Spennende halvøy

— Og så har vi selvsagt Peloponnes, med vakker natur, fantastisk mat og gode hoteller, sier Sophia Panauitaki fra det greske nasjonale turistbyrået.

Halvøya vest for Athen er av mange spådd en lysende fremtid som destinasjon. Små tradisjonelle landsbyer, gode muligheter for fotturer, i tillegg til historiske severdigheter som antikkens Olympia og Sparta, bidrar til å gjøre området interessant for ferierende europeere.

Fra Norge går det charterturer til Peloponnes med Hellas-spesialisten Lilleput Reiser. Turoperatøren arrangerer også reiser til Halkidiki utenfor Tessaloniki.

Juvel i Athen

Det nye Akropolis-museet i Athen, som åpnet i juni, er raskt blitt en av landets virkelig store attraksjoner. Museet har allerede hatt over én million besøkende.

— Det har vært en drøm for alle grekere. Det nye museet er en juvel, og noe som kan styrke turismen i vårt land, sier Angela Gerekou, assisterende minister for turisme og kultur i Hellas.

Lesernes reisetips fra Athen