Jan Jönsson fikk sparken som RBK-trener etter to sesonger i Trondheim. Svensken møtte pressen sammen med resten av Rosenborg-ledelsen på Brakka fredag kveld.

— Vi har blitt enig med Janne om at våre veier skilles. Selv om man har resultater i tråd med målsettingene, er vi ikke fornøyd med måten vi spiller på, sa styreleder Ivar Koteng.

Se video fra pressekonferansen i vinduet over saken!

LES OGSÅ: - Det har blitt medaljer, men med feil valør

Se videoen her dersom du bruker mobil eller nettbrett!

(Artikkelen fortsetter)

UAKTUELL: Nils Arne Eggen er ikke blant kandidatene til den ledige trenerjobben på Lerkendal. (Foto: NTB Scanpix)

— Begrenset utvalg

Hvem som skal overta etter Jönsson, ville ikke klubben offentliggjøre fredag kveld.

— Jobben med å skaffe en ny trener er i gang. Vi har sagt at vi skal tilbake til røttene, så da begrenser utvalget seg, sier Ivar Koteng.

En favoritt hos mange supportere er legenden Nils Arne Eggen, som sist vikarierte som RBK-trener etter at Erik Hamrén sluttet i 2010. Koteng avkrefter at Eggen er aktuell for en ny runde i trenerstolen på Lerkendal.

- Nils Arne Eggen er en av dem som kan å spille som Nils Arne Eggen, men han er ikke på den lista nå, bekrefter styrelederen

— Dette er et veivalg klubben gjør nå. Vi ønsker å ha enda mer fokus på offensiv struktur og samhandling. Vi føler vi ikke har fått ut potensialet som ligger i klubben og spillergruppa, sa sportslig leder Erik Hoftun.

(saken fortsetter under bildet)

MØTER PRESSEN: Daglig leder Hroar Stjernen, styreleder Ivar Koteng og avtroppende trener Jan Jönsson på fredagens pressekonferanse. Foto: Mari Vold

— «Perry» førstevalg

Etter det adressa.no erfarer, skal Per Joar Hansen være mannen Rosenborg ønsker som erstatter. «Perry», som nå er trener for Norges U21-landslag, hadde en kort karriere som RBK-trener i 2005. Den gangen trakk han seg på sensommeren etter det som var en traurig sesong for Rosenborg.

- Per Joar Hansen står på lista. Vi har cirka ti personer på den listen over kandidater, bekrefter Koteng.

Han innrømmer at klubben har dårlig tid i jakten på en erstatter for Jönsson.

— Vi håper å ha en erstatter på plass til jul. Vi bør ha det innen 8. januar. Vi har det travelt. Det er hundre dager til seriestart, sier styrelederen.

Da Adresseavisen tidligere fredag var i kontakt med Per Joar Hansen om trenerjobben i RBK, sa han følgende:

- Det har jeg ingen som helst kommentar til. Jeg trener fortsatt Norges U21-lag, og det er den jobben jeg har per i dag, 7. desember, sier Hansen.

Se video fra pressekonferansen i vinduet over saken!