STABÆK-VÅLERENGA 1-3:

Veigar Páll Gunnarsson var klar i sin dom etter Vålerengas 3-1-seier over Stabæk. Angriperen mener han ikke blir brukt riktig i VIF.

Klar i sin dom var også Vålerenga-trener Martin Andresen som byttet ut Veigar ved pause. Fra benken så Gunnarsson innbytter Marcus Pedersen score to ganger.

Selv har han tre scoringer på 19 Vålerenga-kamper, langt under egne og andres forventninger etter den mest omtalte overgangen i norsk fotball.

– Jeg har vel blitt byttet ut tidlig i de seks siste kampen jeg har spilt fra start. Selvtilliten er nå i minus, sier islendingen til NTB. 32-åringen har kontrakt med Vålerenga ut 2014-sesongen.

– Jeg skal uansett fortsatt gjøre mitt beste, sier angriperen.

– Ble snakk om vekten min

Han mener at klubben han nå spiller for ikke har gjort sitt beste med spilleren de kjøpte i fjor. Eller rettere: Ikke har fått det ut av han som de burde ha fått.

– Nei, de har ikke fått maksimalt ut av meg. Jeg ble kjøpt for å være den spilleren jeg var i Stabæk. Så gjør de alt for å forandre meg. Med en gang jeg skrev under, ble det snakk om vekten min. Det og en del andre «smågreier», oppsummerer Veigar som gjentar:

– Selvtilliten er under null nå.

Det har den ikke alltid vært. CV-en er fantastisk etter norske forhold: 60 Stabæk-mål på 120 kamper fra 2004 til og med 2008. 19 scoringer på 40 kamper i den siste Stabæk-perioden fra 2009 til Vålerenga-overgangen i 2011. Og den glimrende scoringsstatistikken tilhører mannen som er tidenes assistkonge i norsk fotball.

Ingen igjen fra 2008

Islendingen har også i flere sesonger har vært «spillernes spiller» i Norge. Kampen søndag var Veigar Páll Gunnarssons gjensyn med Nadderud. Sist ble han tremålsscorer i Stabæks 6-2-seier over nettopp Vålerenga i oktober 2008. Trolig var dette Stabæks beste klubbkamp gjennom tidene. Nå er spillet en fjern drøm og glansdagenes spillere over alle hauger, mens 2012-utgaven er på vei mot nedrykk med dunder og brak.

– Det som har skjedd med Stabæk er trist. Enda tristere blir det når du tenker på at 2008-utgaven er det beste laget som noen gang har spilt i norsk fotball. Det er ikke så lenge siden. Hvem er igjen? spør islendingen litt retorisk etter kampslutt søndag. Vi kan gi ham det presise svaret:

Ingen av Stabæks seriemestere er i klubben i dag. Vegar Eggen Hedenstad, nå proff i bundesligaklubben Freiburg, var den siste som forlot det synkende skipet.

(©NTB)