NORGE-UNGARN 30-19

Etter 23 minutters spill i 1. omgang, på stillingen 12-10 til Norge, var Edin presset i angrep og brukte den eneste varianten hun fant mulig: Å skyte med backhand med ryggen vendt mot mål. Ballen klistret seg inn bak en forvirret Ungarns sisteskanse, og Edin, lagvenninnene og de norske supporterne jublet uhemmet for praktscoringen.

Edin leverte en gjennomgående god angrepsmatch for Norge, og endte opp med seks nettkjenninger og flere assists da Ungarn ble banket 30-19 i semifinale. Seieren sikret plass mot Serbia eller Montenegro i søndagens finale kl. 17. ## Ikke tilfeldig

Hennes spektakulære scoring kom ikke tilfeldig. Edin forteller at hun visualiserte målet før kampen.

— Ofte går jeg inn i en egen mental sone som varer 20-30 sekunder. Da ser jeg for meg at jeg scorer på denne eller liknende måter. I denne korte perioden kan jeg nok være rimelig fjern. Også når jeg sitter på benken kan jeg være så konsentrert, og da er det viktig at lagvenninnene skjønner hvorfor. Det er jo ikke for å være rar at jeg ikke alltid jubler for en scoring, det skyldes bare at jeg er så fokusert om hvordan jeg skal skyte når jeg kommer innpå, forteller hun.

Enda en mulighet

Kort etter superscoringen fikk Edin en ny mulighet alene med Ungarns målvakt. Da hadde hun all verden med tid, og lobbet ballen i tverrliggeren.

— Jeg tenkte for mye. Backhandsscoringen kom på rent instinkt, fordi jeg har øvd på den både fysisk og mentalt. Flere ganger kan jeg se for meg forsvarere som ikke er til stede når jeg trener på slike situasjoner før kamp, sier Edin.

Hun sier at hun fikk et ekstra kick både av scoringen og at samboer Gro Hammerseng og sønnen Mio fulgte kampen fra tribunen. Det rakk nemlig forloveden mor og sønnen og gjøre i sist kamp mot Danmark, på grunn av flyforsinkelse.

- Jeg fikk ekstra energi av at de så meg spille. Vi kommuniserte litt underveis, forteller Edin.