Verdensener Novak Djokovic la seg rett ned på bakken i utmattelse etter å ha satt inn kampens siste poeng og sikret seg finaleseieren i Australian Open i en kamp som varte i 5 timer og 53 minutter.

I det siste settet virket serberen helt kjørt. Nadal ledet 4-2 og hadde serven, men Djokovic gikk ned i kjelleren og hentet frem sine aller siste krefter.

Det at han var gjennom fem timer mot Andy Murray i semifinalen fredag, gjør prestasjonen enda mer imponerende.

BEST: Novak Djokovic kan med rette kalle seg verdens beste tennisspiller etter å ha slått Rafael Nadal i en thriller av en kamp. (FOTO: SCANPIX)

Ny rekord

Det er ikke bare den lengste kampen i Australian Opens historie, men også for en Grand Slam-finale. Forrige rekord var på 4.54 timer i US Open mellom Mats Wilander og Ivan Lendl i 1988. Djokovic slo verdenstoer Rafael Nadal med settsifrene 5-7, 6-4, 6-2, 6-7 (5-7), 7-5. Det var 24-åringens femte Grand Slam-tittel og den tredje i Australia.

— Rafael, du er en av de største tennisspillerne noensinne. Dessverre kunne det ikke være to vinnere i dag, men jeg håper vi får mange flere slike finaler , sa Djokovic.

Klokken var omtrent ett på natten da finalen ble avgjort.

— God morgen alle sammen, spøkte Rafal Nadal da han takket publikum for kampen under premierutdelingen.

— Djokovic er en fantastisk spiller, skrøt spanjolen som måtte tåle sitt syvende strake tap for serberen.

Djokovic har også vunnet Wimbledon og US Open, men mangler tittelen i Paris for å gjøre rent bort i Grand Slam-sammenheng. Der har Rafael Nadal vært helt overlegen. 25-åringen har seks titler i den franske hovedstaden, og 10 Grand Slam-titler totalt.