Bergens Tidende vet at TV 2 i forkant av avgjørelsen hadde bestilt en undersøkelse om hvordan kanalens medarbeidere ble oppfattet av seerne.

Blant sportens kommentatorer fikk Harald Bredeli bred støtte, mens Ernst A. Lersveen hadde mistet populariteten han hadde da han kom til TV 2 fra NRK P1 i 1995. — Jeg ønsker ikke å kommentere hva vi gjorde internt før denne prosessen ble avsluttet, sier sportssjef Bjørn Taalesen i TV 2. Det var han som til slutt tok avgjørelsen om å fjerne Lersveen fra oppgavene som fotballkommentator.

— Er du blitt presset fra den sentrale ledelsen i TV 2 til å ta denne avgjørelsen?

— Nei, avgjørelsen i denne saken var det sportsredaksjonens ledelse som tok. Jeg orienterte TV 2-sjef Kåre Valebrokk om beslutningen etter den var tatt, svarer Taalesen.

- Har ikke forandret meg

Det er først og fremst kommentatorens sterke meninger som har bidratt til avgjørelsen. Selv om kanalen på Nøstet er positiv til å ha profilerte medarbeidere med sterke meninger, finnes det en smertegrense.

Særlig fordi man har hyret inn ekspertkommentatorer med sterke meninger - som Ivar Hoff - på fotballkamper.

Men det hindret ikke den frittalende Lersveen å komme med sine utspill. Til slutt ble det for mye for seerne, og det kostet ham jobben som fotballkommentator. Han måtte betale prisen for å jobbe i kommersielt tv.

Populariteten fra dagene som kommentator i radio var helt borte.

— Jeg har ikke forandret meg siden jeg jobbet i radio. Men tv er et mye sterkere medium enn hva radio er. Fokuseringen på en tv-kommentator er mye større enn for en som er i radio, sier Ernst A. Lersveen.

Han hadde en travel dag etter at BT skrev at han var vraket.

— Jeg er opptatt av å formidle at det ikke er noen dramatikk i dette. Det er ikke farlig. Jeg ble paff da jeg ble orientert om avgjørelsen, men jeg har ikke noe problem med å motivere meg til å jobbe videre i TV 2-sporten. Det er jo ikke slik at jeg bare har kommentert fotball her, sier han.

Kritikk

Det er ikke bare seerne som har reagert på kommentarer fra Lersveen. I landslagsmiljøet, som har fått mye kritikk under kamper av kommentatoren, er flere av spillerne kritisk til ham. Dette har ført til at det ikke alltid har vært like lett å være TV 2-reporter på pressekonferanser med landslaget.

Kanalen har rett og slett blitt uglesett på grunn av Lersveens stil. Han jobbet også som reporter på landslaget frem til 2001. Den offisielle årsaken til at han sluttet med dette, var at jobben som kommentator var vanskelig å forene med jobben som reporter.

Derfor har kanalen valgt å finne en erstatter med en helt annen stil enn Lersveen. Harald Bredeli representerer en langt mer «hyggelig» stil.