NEW YORK/OSLO: Magnus Carlsen henger fortsatt med i VM-kampen, etter at han reddet remis mot Sergej Karjakin i parti nummer 9.

Det var også nødvendig, etter at det tap i runde 8. Etter det nederlaget nektet Magnus Carlsen å stille opp på pressekonferansen, men natt til torsdag var han tilbake på podiet.

Da ble Carlsen spurt om hva han synes om tapspartiet, og hvorfor han nektet å snakke med pressen i etterkant.

— Jeg spilte ikke veldig bra. Han spilte bedre enn meg og vant, sa Carlsen på pressekonferansen og gjorde det klart at dette var noe han ikke ville snakke mer om. Akkurat den uttalelsen ført til spredt applaus blant sjakktilskuerne som også har adgang til pressekonferansen etter kampen.

Så ble Carlsen på nytt bedt om å kommentere pressekonferanse-nekten.

— Det er en anke som pågår. Så jeg bør ikke si for mye, sier en brydd Carlsen.

Carlsen har fått beskjed om å betale en sekssifret sum i bot. I FIDEs regelverk for VM-kampen heter det nemlig at spillerne er pålagt å møte opp på de offisielle pressekonferansene.

Droppet intervjuer

Magnus Carlsen ville ikke snakke med alle etter kampen onsdag. Det er vanlig at rettighetshaverne får gjøre et intervju med de to spillerne rett etter kampen og før de går inn til pressekonferanse.

Magnus Carlsen droppet det også onsdag kveld som han gjorde det mandag. Han kom rett ut i pressekonfereansesalen. Men i stedet for å sette seg for å vente på Karjakin, valgte han å gå til siden på scenen for å småprate med manager Espen Agdestein.

Snakker om det etter VM-kampen

Far til Magnus Carlsen, Henrik, var til stede på pressekonferansen onsdag kveld (New York-tid). Han har heller ingen grunn til å uttrykke noen sterke meninger om det som skjedde mandag kveld.

— Jeg så ikke det som skjedde mandag etter tapet. Men jeg har ingen sterke synspunkter på akkurat det. Det blir helt feil å ha fokus på dette nå. Nå skal han spille ferdig matchen. Vi får eventuelt ta en prat om dette etter matchen.

— Gikk det lenge før Magnus var tilbake til sitt gamle jeg etter tapet mandag?

— Vi tok noen grep rett etter at partiet var over. I hele leiren var humøret bra senere på kvelden. Middagen på kvelden forløp på en noenlunde normal måte, sier Henrik Carlsen til Aftenposten.

LEST DENNE? Carlsen får tyn fra mange, men russisk sjakkikon går i stedet til angrep på forbundet

Karjakin: - Hans avgjørelse

Sergej Karjakin ble rett etter partiet også bedt om å kommentere Carlsens reaksjon natt til tirsdag. Karjakin ville ikke kritisere motstanderen for opptrinnet.

— Det er hans personlige avgjørelse, men om du ser i kontrakten så kan man ikke gjøre det, sa russeren til VGTV.

— Jeg kan ikke droppe pressekonferansen med mindre arrangøren sier noe annet, legger han til.

På hviledagen var Espen Agdestein mer snakkesalig når det kom til Magnus Carlsens regelbrudd. Agdestein uttalte blant at han gjerne ville hindre Carlsen i forlate pressekonferansen, men at han da måtte ha brukt makt.

Hør siste Aftenpodden Sport. Høgmos avgang, cupfinalen, Carlsens VM-kamp og langrennsåpningen blir diskutert :