74-åringen, som mange regner som tidenes fotballspiller i verden, ble mandag innlagt på Albert Einstein Hospitalet i Sao Paolo som følge av en urinveisinfeksjon, etter å ha gjennomgått en nyresteinsoperasjon tidligere denne måneden.

Tilstanden forverret

Leger ved sykehuset har tidligere sagt at Pelés tilstand var stabil, men nyhetsbyrået AFP hevder at tilstanden til verdensmesteren fra 1958, 1962 og 1970, er kraftig forverret det siste døgnet.

Han ble først skrevet ut av sykehuset to dager etter å ha blitt innlagt på sykehuset da han måtte avbryte et museumsbesøk som følge av store smerter i magen.

Får spesial-oppfølging

— Han hadde noen tester og vil bli skrevet ut i morgen, sa Jose Fornos Rodrigues, Pelés personlige hjelper, etter operasjonen 13. november. Men mandag forverret situasjonen seg, og fotball-legenden ble innlagt på nytt.

— Edson Arantes do Nascimento (Pelé) ligger fortsatt på sykehuset. For å gi ham best mulig pleie er han blitt flyttet til en avdeling der han kan få spesiell oppfølging, heter det i en uttalelse fra Albert Einstein-sykehuset i den brasilianske byen.

Torsdag ettermiddag meldte nyhetsbyrået Reuters at Jose Fornos Rodrigues avdramatiser de mildt sagt motstridende rapportene fra internasjonale medier som har gått alt fra at Pelé kjemper for livet, til at innlegelsen kun er oppfølging av en urinveisinfeksjon.

Han hevder at tilstanden til fotballegenden er«helt fin», og at de i hovedsak flyttet ham slik at han ikke blir forstyrret.

— Han var ukomfortabel med at det kom så mange mennesker. Det blir roligere for ham nå, sier Rodrigues, gjengitt av Sky Sports, som torsdag kveld melder at 74-åringen kommer til å være på sykehuset så lenge han gjennomgår en antibiotikakur. Dermed kan han sendes hjem i løpet av de kommende dagene.

Sykehuset i Sao Paulo vil foreløpig ikke utdype tilstanden til Pelé ytterligere.

Et ikon i Brasil

74-åringen spilte 1363 kamper i sin karriere for klubblagene Santos og New York Cosmos, i tillegg til det brasilianske landslaget. Han står bokført med totalt 1281 mål på 22 sesonger som aktiv spiller.

For dette ble han i 1999 utropt til århundrets atlet av IOC, og ble også kåret til århundrets beste fotballspiller i en rekke kåringer. I januar i år fikk brasilianeren en ærespris av FIFA da Cristiano Ronaldo ble kåret til verdens beste fotballspiller for 2013. Pelé ble aldri kåret til årets spiller i verden, siden han spilte på en tid da kun europeiske spillere kunne motta gullballen.