LILLESTRØM 20070626::Lillestrøms målvakt Heinz Muller og daglig leder Frank Grønlund fotografert på LSKs pressekonferanse tirsdag morgen om sammenstøtet med Geir Ludvig Fevang i søndagens kamp mot Start.Foto: Knut Falch / SCANPIX Foto: SCANPIX

I kveld var han til stede på Starts benk for å se lagkameratene slå Manglerud/Star ut av cupen (se referat nederst i saken).

Lite snakkesalig

Der fikk han også servert nyheten om at LSK-keeper Heinz Müller blir utestengt i to kamper etter kne-episoden mot Fevang.

— Det bryr jeg meg ikke om, for å være helt ærlig. Jeg har ingen kommentarer bortsett fra det, sa han i pausen.

Han mener selv han vil være tilbake på fotballbanen om mellom fem til åtte uker.

Nå har han også fått sett episoden på video.

— Det var litt ok å se den. Jeg trodde jeg gikk mer i ham enn det jeg hadde forestilt meg, sier Fevang.

- Drapsforsøk

— De har tatt sin beslutning, noe mer vil jeg ikke si. Jeg har sagt fra dag én at jeg mener han hadde kunne unngått å sette opp kneet, sier Start-kaptein, Steinar Pedersen.

Heller ikke Stig Inge Bjørnebye vil si så mye om dommen.

— Det var jo et drapsforsøk. Han kan umulig ha gjort det med vilje, sier treneren.

Han fikk uansett se at Start brukte en omgang og vel så det på å klare å score mot Manglerud Star. En knapp time ut i kampen stanget Steinar Pedersen inn Start-ledelsen etter en corner.

Etter dette gikk temperaturen i været på Lambertseter, og et kvarter før slutt sparket Jon Midttun Lie ned MS-spiller Edson Da Silva midt på banen. Det resulterte i rødt kort for Start-spilleren, som dermed har fått to røde kort på to kamper (også mot LSK i helgen).

- Morsom kamp

Børufsen hadde et skudd i tverrliggeren i andre omgang, men Start måtte virkelig ta seg sammen for å slå 2. divisjonslaget MS – og de var aldri helt sikre før dommeren hadde blåst for full tid.

I førsteomgang var Manglerud/Star fullt på høyde med kristiansanderne, og hadde faktisk omgangens største sjanse. Like før pause ble Trond Haugstad spilt gjennom, og kom så å si alene med Start-keeper Tommy Runar. Men litt presset av en forsvarer i fullt firsprang, klarte ikke Haugstad å holde hodet kaldt, og tuppet ballen over Start-målet.

— Det var en morsom kamp. MS var veldig gode. De var bra defensivt, og kom raskt i angrep. Slikt liker jeg. Jeg er skuffet over at vi opptrådte svakt defensivt, sier Stig Inge Bjørnebye.

— Vi slurvet litt i første omgang, men jeg mener vi hadde god kontroll i andre, sier Steinar Nilsen.

PS! Superveteran Kjell Roar Kaasa spilte tyve minutter for Manglerud/Star, men klarte ikke å score for hjemmelaget.

Lillestrøm: - Feig dom

Lillestrøm-leder Par Mathisen mener NFFs dom er feig.

- At Müller får karantene viser at forbundet har hørt på hylekoret av kritikere, mens de gir ham bare to kamper for at vi ikke skal bli grinete. Men det er vi, sier Mathisen til TV2.

Her er hele avgjørelsen fra utvalget:

"Disiplinærutvalget vurderte i dag episoden i kampen mellom Lillestrøm og Start 24. juni, der Starts Geir Ludvig Fevang fikk kneet til Lillestrøms keeper, Heinz Müller, i ansiktet.

Disiplinærutvalget la til grunn for sin behandling et brev mottatt fra IK Start 25. juni, redegjørelser fra dommer Brage Sandmoen og assistentdommer Kim Thomas Haglund, en redegjørelse fra Heinz Müller og Lillestrøm SK, samt videobilder av den aktuelle episoden i kampen.

I retningslinjene for TV-/videoopptak for 2007 er det gitt åpning for å anvende video:

”Til å vurdere hendelser som dommeren ikke har sett, og dermed ikke bedømt. Det er først og fremst hendelser av grov/voldelig karakter (minst to kampers karantene) og særegne hendelser som vurderes og eventuelt følges opp med anmeldelse på dette grunnlaget.”

- Så ikke kneløft

Dommeren har i sin rapport tilkjennegitt at han så sammenstøtet, men at han ikke så at Müller løftet kneet slik at det traff Fevang i hodet. Dommeren vurderte det fra sitt ståsted som en kollisjon, delvis som følge av at Starts Fevang ikke stanset løpet sitt til tross for at han ikke hadde mulighet for å nå ballen.

- Voldsom handling

— Vi har lagt til grunn at dommeren ikke så at Fevang ble truffet av kneet til Müller, og mener derfor at retningslinjene for TV-/videoopptak kan legges til grunn. Selv om Müllers handling kan tolkes som et forsøk på å forsvare seg, legitimerer det ikke at han med det setter Fevang i en farefull situasjon. Vi mener handlingen kan karakteriseres som en voldsom handling mot motspiller, sier Einar Bergum.

Disiplinærutvalget påpeker at regeltolkningen som er lagt til grunn for beslutningen, innebærer en meget snever adgang til å sanksjonere spillere i ettertid. Forutsetningen er at dommeren ikke har sett sentrale enkeltelementer i den konkrete situasjonen, og handlingen må også kunne karakteriseres som voldsom opptreden."