MOLDE/TRONDHEIM: Rosenborg er nok en gang seriemester. Til pause så det dog ut som at gullfesten måtte utsettes etter at Molde gikk i garderoben med en 1-0-ledelse.

Etter hvilen ble det annerledes. Helland la ballen til Jonas Svensson etter 49 minutters spill. RBK-backen gikk ned til dødlinja og la den 45 grader ut til Mike Jensen. Rosenborg-kapteinen gjorde ingen feil og la ballen på flott vis bak Molde-keeper Ethan Horvath.

BRYR SEG OM GULLET: Mike Jensen mener det spiller ingen rolle hvor gullet ble tatt, så lenge det ble Rosenborg sitt. Foto: NTB Scanpix

Dermed eksploderte svingen hvor RBK-supporterne var plassert. Jensen løp mot Kjernen og fikk nærmest hele laget over seg.Drøye ti minutter senere løp Helland fremover på høyresiden og sendte i vei et skudd som i utgangspunktet ikke så veldig farlig ut. Ballen havnet imidlertid i stolpen. Etter litt rot fra Molde-forsvaret havnet den hos Christian Gytkjær, som satte inn 2-1. To minutter før full tid satte Jensen spikeren i kista, da han la på til 3-1 med et skudd fra rundt 15 meter.Christian Gytkjær ville vinne kampen og tuppet Rosenborg i ledelsen på Aker Stadion. Mike Jensen fullførte hans gode kveld med å banke inn trøndernes tredje scoring og feiringen var i gang.

— Vi var upresise i førsteomgangen, men vi løftet oss, sier Jensen.

RBK-kapteinen sammenliknet kampen med en Europa-kamp. Rosenborg hadde et resultat og skulle sikre det.

— Vi fikk opp det mentale og det var litt som i Europa. På slutten av kampen så det ut som at Molde var de som hadde spilt 120 minutter på onsdag.

Bryr seg ikke om hvor gullet ble tatt

Han bryr seg dog ikke nevneverdig om det å ta gullet hos erkerivalen.

— Det viktigste for meg er gullet, ikke hvor vi tar det, konstaterer han.

André Hansen sitter igjen med en litt annerledes følelse enn hans kaptein.

— Det er spesielt å ta gullet i Molde. Jeg er stolt av det vi leverte - spesielt andreomgangen, den var kruttsterk, sier Hansen.

- Hvordan blir bussturen hjem?

— Nei. Litt kortspill og noe godt i glasset. Vi har jo trening på mandag, sier han videre og ler.

- Gir oss motivasjon

Molde-trener, Ole Gunnar Solskjær, stilte velvillig opp etter kampen og er fast bestemt på at de er gode nok til å ta opp kampen til neste år.

— Det at de tok gullet hos oss, gir oss motivasjon. Vi er gode nok til det, men akkurat nå er det bare å gratulere, sier Solskjær før han gratulerer Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun, samtidig som han ønsker Rosenborg lykke til i cupen.

Han mener at hjemmelaget var best i starten av kampen, men Rosenborg imponerte han etter hvilen.

— Det her var bra av Rosenborg. De leverte en imponerende andreomgang og viste kvalitetene sine. De lignet på seg selv, rett og slett, sier han videre.