BURNLEY-LIVERPOOL 2-0/WATFORD-CHELSEA 1-2/TOTTENHAM-CRYSTAL PALACE 1-0

Liverpool var ikke lenge i lykkeland. Borte mot nyopprykkede Burnley falt Jürgen Klopps menn tidlig bakpå og tapte 0-2. Tendensen er dermed fortsatt den samme for Liverpool. Som forrige sesong varierer Anfield-laget voldsomt i prestasjonene. Sist helg innledet Liverpool sesongen med festfotball i 4-3-seieren borte mot Arsenal, mens det i møtet med nyopprykkede Burnley var rett tilbake til hverdagen.

Problemene startet tidlig for gjestene. Allerede etter 98 sekunder lå ballen bak Liverpools målvakt Simon Mignolet. Burnley hogg til da Nathaniel Clyne slurvet i oppspillsfasen, og til slutt fikk Sam Vokes ballen like utenfor 16-meteren. På én berøring vendte den walisiske EM-helten om og hamret inn 1-0. Det var Burnleys første seriemål mot Liverpool siden februar 1983. Ikke rart det var elleville scener på Turf Moor.

Effektivt

Andre Gray la vakkert på til 2-0 åtte minutter før pause. Nysigneringen Steven Defour snappet ballen fra Liverpools stjernespiss Daniel Sturridge og sprang på løp. Til slutt serverte han ballen til Gray, som passerte to Liverpool-spillere før han pent satte den i lengste hjørne.

James Milner fikk sjansen fra start, men han klarte ikke å hjelpe Liverpool til en ny seier. Foto: REUTERS

Burnley spilte ingen kremkamp, men var utrolig effektive. Sean Dyches mannskap scoret på begge sine to skudd på mål. Liverpool noterte på sin side fem avslutninger mellom stengene, men scoringer ble det aldri ut av det.Ikke overraskende holdt også gjestene ballen mye i laget (75 prosent), men det hjalp dem lite.

Liverpool-kaptein Jordan Henderson var nær en redusering tidlig i annen omgang, men Tom Heaton fikk en hånd på ballen og slo ut til corner.

LEST DENNE? Dette sa Zlatan etter ny superkamp for United.

Ingen Ulvestad

Burnley fikk dermed en rask opptur etter det vonde 0-1-tapet hjemme mot Swansea i Premier League-comebacket.

For Liverpool må trenden med ustabile resultater brytes om laget skal kunne hevde seg i toppen igjen. Det hjelper ikke stort å vinne toppkampene, om ikke hverdagskamper som dem mot Burnley vinnes.

Fredrik Ulvestad var på benken for Burnley sist helg, men lørdag fikk han ikke plass i kamptroppen.

Costa avgjorde for Chelsea

På det som var en langt fra ideell dag for Liverpool, vant også øvrige kandidater til topp fire.

For annen gang på fem dager ble Diego Costa matchvinner da Chelsea vant 2-1 mot Watford.

Her scorer Diego Costa målet som senket Watford lørdag. Foto: REUTERS

Den kontroversielle 26-åringen var lenge ryktet bort fra Antonio Contes Chelsea-lag, men er blitt matchvinner i begge de to første serierundene. På mandag scoret han vinnermålet mot West Ham. Lørdag gjorde han det samme mot Watford. Costa ble spilt fri av Cesc Fàbregas og sendte ballen mellom beina på Watford-keeper Heurelho Gomes tre minutter før slutt.Før den tid hadde hjemmelaget tatt ledelsen ved Etienne Capoue, som også scoret i sesonginnledningen. Midtbanespilleren gjorde 1-0 med et hardt skudd.

Ti minutter før slutt utlignet nysigneringen Michy Batshuayi for Chelsea, før nevnte Costa sørget for at alle poengene ble med tilbake til Stamford Bridge.

Tottenham-seier

Tottenham tok sesongens første seier da Victor Wanyama scoret kampens eneste mål mot Crystal Palace.

Den tidligere Southampton-spilleren styrte en heading fra Harry Kane over målstreken sju minutter før full tid. I første serierunde spilte London-laget 1-1 mot Everton.

Mauricio Pochettino startet med både nevnte Kane og nysigneringen Vincent Janssen på topp i lagets første hjemmekamp for sesongen. Angrepsduoen hadde flere sjanser, men oppgjøret ble avgjort på en av kampens mange dødballer.

Crystal Palace står uten poeng så langt i Premier League.