VIKERSUND: — Jeg har alle startnumrene i karrieren, omtrent 200, unntatt da jeg satte verdensrekord i Vikersund i februar 2011, sier Johan Remen Evensen.

Han er tilbake i Vikersund for å gjøre seg kjent med hopperne før sesongstarten i verdenscupen i finske Kuusamo neste helg. 31-åringen er ekspertkommentator i NRK.

Minnene fra den store verdenscuphelgen for fem år siden strømmer på.

— Det ble den største helgen i min karriere, da alt klaffet, sier han.

Johan Remen Evensen er denne uken tilbake i Vikersund - bakken der han tidligere har satt verdensrekord. Foto: Mette Bugge

Les også:

Hadde en gylden mulighet

Remen Evensen hoppet nemlig ned til ny verdensrekord i skiflyvningsbakken. Det skjedde i kvalifiseringen til selve rennet, en fredags kveld.

— For meg lå det litt i luften. Jeg visste at det var en gylden mulighet til å hoppe langt i den største bakken i verden. Men at det skulle bli jeg kom til å hoppe så langt, kom nok overraskende på mange.

Det spesielle var at han hadde startnummer 46 og hoppet 246, 5 meter.

- Jeg lurer på hvor nummeret forsvant. Det skulle jeg gjerne hatt. Det var nok mange som ønsket å ha det nummeret.

I sine mange år som landslagshopper tok moldenseren alltid vare på startnumrene sine.

— Jeg tenkte at det var fint å ha dem som minner. Det var mange som spurte om å få dem, ikke minst barn og unge. Men de betydde mye for meg, og jeg valgte å ta vare på dem. Jeg har dem hjemme i Lyngdal, sier han. Der er samlingen på omtrent 200 startnumre, hvis han skal tippe.

Gleder seg til VM-sesongen

Hopperne gjennomførte to hoppøkter tirsdag. Den første i tåke, den andre i solskinn og klarvær.

Remen Evensen tror det blir mange triumfer i vinter.

— Norge hadde en fantastisk sesong i fjor. De norske leverte varene til de grader. Og jeg vil tro at Norge skal være med å dominere også i vinter, men samtidig har vi mistet vår beste mann fra i fjor, Kenneth Gangnes.

Remen Evensen fortsetter:

— Så har det jo alltid vist seg at når noen blir borte, er det andre som slår til.