LERKENDAL (adressa.no): Rosenborg er varslet om at Norges Fotballforbund (NFF) kommer med en avgjørelse i «Strandberg-saken» torsdag ettermiddag.

RBK-stopperen risikerer karantene etter en hendelse i bortekampen mot Sarpsborg, der tv-bildene viser at Strandberg tråkker på en liggende Aaron Samuel.

  • SE EPISODEN I VIDEOEN ØVERST I SAKEN . (Videoen er dessverre ikke tilgjengelig for Aftenpostens lesere)

— Det kan være litt tilfeldig hvordan det fanges opp. Når situasjoner som dette blir omtalt i media, blir det vurdert hos oss, sa juridisk fagansvarlig i Fotballforbundet, Espen Auberg, tidligere i uken.

Skal det bli karantene må imidlertid forseelsen vurderes til å kvalifisere til suspensjon i minst to kamper.

Klyping, sparking og albuebruk

Strandberg selv skjønner ikke noe som helst av at hendelsen er blitt til en sak.

— Jeg tror selvfølgelig jeg får spille til helgen, og at det ikke kommer noe utav det. Det er i hvert fall ti sånn situasjoner i hver enkelt kamp. Jeg har gjort verre ting enn det før, og det blir gjort verre ting mot meg hver eneste kamp. Tar de dette bør de utestenge fire-fem spillere etter hver kamp, så da får de ha lykke til med det, sier Strandberg til adressa.no.

Han ramser opp albuer når dommeren ikke ser det, klyping, sparking og tråkking på hverandre som ting som jevnlig skjer ute på banen.

— Det er en del av gamet. Det er noe som skjer ute på banen, og noe man legger bak seg så fort kampen er ferdig. Samuel gjorde ting mot meg, jeg gjorde ting mot ham – og når kampen er ferdig er vi ferdige med det. Han sier etter kampen at alt er ok, så jeg skjønner ikke hvorfor de (NFF) gjør dette i det hele tatt, sier Rosenborg-profilen.

Ville irritere Samuel

- Gjorde du det med vilje?

— Det eneste jeg er borti ham er for å irritere ham. Dommeren gjør en helt latterlig avgjørelse rett før. Han gir en corner på noe som var en veldig bra blokkering fra meg, og som soleklart skulle blitt et utspill fra keeper. Så får jeg gult kort fordi jeg sier fra til dommeren, noe som gjør meg ekstra irritert. Det er dommeren som skaper situasjonen med en hel feil avgjørelse, sier Strandberg, og fortsetter:

— I tillegg hadde det vært mye tøffe dueller med Samuel frem og tilbake. Han hadde irritert meg og Tore (Reginiussen), og vi følte at vi skulle hatt mange frispark som ble oversett. Så er det en hard duell i feltet der jeg klarerer først. Deretter går jeg over ham, og toucher bare borti ham for å irritere ham litt tilbake. Alle ser at det ikke er med kraft i foten. Jeg gjør ingenting for å skade ham, det har jeg aldri gjort på en bane. Du kan gå gjennom de 120 eliteseriekampene jeg har spilt, så ser du det.

Sørlendingen mener det er en del av fotballen.

— Om folk henger seg opp i en så liten ting som det der, da blir det vanskelig for dem å se fotballkamper – for det er flere titalls sånne i hver kamp, sier han.

Testet Dorsin på trening

Like fullt forberedte Rosenborg seg på at lørdagens seriekamp borte mot Strømsgodset kan gå uten Strandberg i midtforsvaret. Derfor ble også Mikael Dorsin spilt inn som Tore Reginiussens makker på dagens formasjonstrening på Lerkendal.

— Vi må ha flere tanker samtidig. Man vet aldri hva en sånn komité finner på, så det var litt av foranledningen til det, sier RBK-trener Per Joar Hansen til adressa.no.

Strandberg forbereder seg imidlertid på at han kommer til å slippe unna karantene.

— Det var flere grunner til at det ble sånn på trening i dag. Per Verner (Rønning) er ute, og Micke (Dorsin) må få spille stopper litt. I tillegg hadde jeg fryktelig vondt i leggen i dag. Men jeg forbereder meg på at jeg skal spille, og det gjør vel Rosenborg også, sier han.

PS! Dorsin fikk seg imidlertid en liten smell i låret på torsdagens trening, og skal til MR-undersøkelse for å finne ut om det er noe galt. Medisinsk koordinator i RBK, Haakon Schwabe, er imidlertid foreløpig ikke bekymret for at Dorsin ikke skal være spilleklar lørdag.