Celtic annonserer på sin hjemmeside onsdag at Stefan Johansen har signert en kontrakt som varer I tre og et halvt år med den skotske storklubben.

Landslagsspilleren hentes fra Strømsgodset. Johansen var en av eliteseriens beste spillere på landets beste lag forrige sesong.

– Vi var nødt til å selge Stefan. Forlengelse av kontrakten var ikke aktuelt, sier Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo til Drammens Tidende.

Godset får 17 millioner kroner for 23-åringen, som tirsdag besto legesjekken i Celtic.

Tidligere har Harald Martin Brattbakk, Vidar Riseth og Thomas Rogne spilt for Celtic.

Johansen skal presenteres på en pressekonferanse i ettermiddag.

– Jeg tror det er et bra steg for meg. Det er en stor klubb med store ambisjoner som spiller i Europa, og jeg tror dette er et veldig riktig valg for meg. Jeg ser fram til å kunne spille for en så stor klubb, sier Stefan Johansen til fotball.no.

Han ser på Celtic som et skritt opp fra den norske serien.

– Det tror jeg kommer til å hjelpe meg. Ikke noe stygt ment om eliteserien, men dette er noen hakk opp. Å kunne spille for 40-50.000 tilskuere annenhver helg tror jeg blir en opplevelse. Å komme ut i Europa kommer til å hjelpe meg som spiller.

Se også:

Fakta: Stefan Johansen

  • Alder: 23 (8. januar 1991)

  • A-landskamper/mål: 6/1

  • Klubb: Celtic

  • Posisjon: Midtbane

  • Tidligere klubber: Strømsgodset, Bodø/Glimt, Vardø.

  • Meritter: Seriemester 2013, bronsemedalje U23-EM 2013. * Aktuell: Skrev onsdag under en 3,5-årskontrakt med skotske Celtic.