HOLMENKOLLEN (Aftenposten.no): — Emil tar meg i sammendraget, spår kometen Johannes Thingnes Bø (20) etter å ha blitt nummer 18 i skiskyttersprinten i Holmenkollen.

Han vant tre verdenscuprenn i Kontiolahti sist uke. Men Kollen-sprinten ble en nedtur og han ble dyttet ned fra andre- til tredjeplass i verdenscupsammendraget av lagkompis Emil Hegle Svendsen.

— Jeg kan bli slått, men prøver alt jeg kan for å unngå det. Det ville vært flaut å bli slått av ham. Jeg satser på at han er ferdig for sesongen, fleipet Hegle Svendsen.

Med 10. plassen avanserte trønderen til andreplass i sammendraget. Han er nå fem poeng foran "junior".

«For dårlig av Norge»

Jakov Fak vant skiskyttersprinten. Men ingen nordmann havnet på pallen på hjemmebane. Lars Berger, som ikke er på landslaget ble beste nordmann på syvendeplass.

— Det er ikke bra nok, dessverre. I år har det vært slik at vi ikke har hatt mer enn maks én på pallen. Det er ikke der vi skal være, vi må skjerpe oss til neste år, mener Thingnes Bø.

— Vi skal ha en mann på pallen i hvert renn, det synes vi ihvertfall selv. Det er ikke bra nok, fastslo Hegle Svendsen.

— Bra av meg, men dårlig av Norge, konstaterte Berger.

«Under pari»

Ole Einar Bjørndalen ble nummer 12, og i lørdagens jaktstart går han ut nesten samtidig med Hegle Svendsen og Martion Fourcade.

— Gjennomkjøringen av løpet var helt fint, men jeg er altfor langt bak. Og det er jeg skuffet over. Det var litt under pari, erkjente tidenes vinterolympier.

Verdenscupavslutningen fortsetter med jaktstart lørdag og fellesstart søndag.

De tre beste i verdenscupen sammenlagt: 1) Martin Fourcade (Frankrike) 828 poeng, 2) Emil Hegle Svendsen (Norge) 588 poeng, 3) Johannes Thingnes Bø (Norge) 583 poeng.