ULLEVAAL STADION: Vålerenga har endelig funnet en mann som scorer mål jevnt og trutt. Deshorn Brown har nå fem mål på de fire siste seriekampene.

Deshorn Brown var i ferd med å bli flopp-erklært i Vålerenga. Vålerenga scoret ikke mål. Spissen Brown scoret ikke mål. Men når har det løsnet. I går scoret han nok ett da formlaget Sarpsborg ble slått.

Syv mål på 30 dager

Vålerengas Deshorn Brown scoret igjen - denne gangen mot Sarpsborg. Foto: NTB Scanpix

Dermed har han i løpet av 30 dager scoret 7 mål. To i cupen og fem i serien. Det er nøyaktig like mange som i hele fjor. Scoringene har kommet som en vårløsning for den røslige kraftspissen fra Jamaica. Nå har han scoret like mange som i hele fjorårssesongen før vi har unnagjort en tredjedel av serien.Målet som på mange måter avgjorde kampen på Ullevaal i sommersol og mange tomme seter søndag kveld, kom etter en glimrende gjennombruddspasning fra Daniel Fredheim Holm. Deshorn Brown hamret ballen under keeper og i mål, slik toppscorere har for vane å gjøre.

Gikk tøft ut

Offensive i hodet og innstilling, men ikke like effektive i utførelsen. Slik kan man fortelle historien om den første omgangen mellom Vålerenga og Sarpsborg.

Vålerenga gikk hardt ut, men slet og slet mot høytpressende og aggressive østfoldinger. Derfor ble det mye kakking av ball fra midten og frem mot rundt 20 meter. Lenger ville ikke Sarpsborg la Vålerenga komme.

Stoppere som tok ansvar

Derfor var det ikke overraskende en dødball som løste det hele opp og førte til scoring. Det hele regissert Vålerengas to midtstoppere. Den første hodeduellen vant Kjetil Wæhler slik han har vunnet cornere i årtier. Headingen gikk mot bakre stolpe hvor stopperkollega Enar Jääger ventet. Han headet ballen inn.

Nå varte ikke presset omgangen ut og gjestene hadde flere anstendige muligheter til å utligne Vålerengas ledelse. Hadde Vålerenga dominert i deler av første omgang så dominerte de så godt som hele andre omgang.

Det var etter hvert liten tvil om hvor seieren kom til å havne. Derfor var det ikke uventet at Elias Mar Omarsson som hadde kommet inn for Deshorn Brown la på til 3-0 like før slutt.