Angrepet fant sted ved Damaskus-porten, like ved stedet der en palestinsk tenåring tidligere på dagen angrep to ultraortodokse jøder med kniv, før han selv ble skutt og drept.

De to politifolkene er lettere såret, opplyser helsepersonell. En tredje politimann ble alvorlig såret da han ble truffet av skudd som en annen politimann avfyrte mot gjerningsmannen, opplyser politiets talsmann Micky Rosenfeld.

Senere lørdag ble ytterligere to palestinske tenåringer drept og ti andre såret av israelsk ild under uro langs grensa mellom Israel og Gazastripen i Khan Yunis.

I Hebron døde en 28 år gammel palestinsk mann lørdag av skadene han ble påført i et sammenstøt med israelske soldater torsdag. I tillegg døde en 22 år gammel mann som ble skutt av israelsk politi etter at han selv skjøt mot politiet i flyktningleiren Shuafat i Øst-Jerusalem. En person ble skutt i beinet etter å ha forsøkt å kaste en brannbombe i et sammenstøt med sikkerhetsstyrkene etter 22-åringens begravelse.

Det har den siste tiden vært en bølge med uro og voldelige sammenstøt i Israel og på den okkuperte Vestbredden. Fredag begynte også uro på Gazastripen som hittil har vært rolig. (©NTB)