— Dette er et humorshow med et slags koldtbord av alt vi tre representerer. Det blir standup, og gjensyn med karakterer man har sett på tv før, nye karakterer, og det blir sang og dans. Det er en slags oppgradert revy, sier Henriette Steenstrup til Fædrelandsvennen.

Like over påske tar hun med seg humorvenninnene Kåss Furuseth og Bonde Tusvik til Kristiansand, og pågangen fra publikum har vært så stor at det er satt opp to ekstraforestillinger.

— Jeg er så glad for at det er så mange blide sørlendinger som har kjøpt billetter. Nå håper vi at resten av de blide sørlendingene fyller opp ekstraforestillingene, sier Steenstrup.

Andreas Thorkildsen Foto: NTB Scanpix

Tuller med ThorkildsenHun kan fortelle at de tre komikerne vil tulle med Kristiansand i showet, og nevner både kronprinsesse Mette-Marit og spydkaster Andreas Thorkildsen. Henriette Steensrups karakter Edel Hammersmark har vært mye i Kristiansand:

— Edel har mange gode minner derifra. Det er ikke alle forunt å ha badet på Sømstranda med Andreas Thorkildsen i nettoen, sier Steenstrup.

I fjor høst var det premiere på «Mot i brøsta» på Edderkoppen teater i Oslo. Forestillingen ble møtt med gode kritikker, og over 40.000 så den i hovedstaden.

«Det starter med et musikalsk smell og fortsetter med menssang. Ja, du leste riktig. Og da er det ikke bare energien som spruter», skrev VG etter premieren og trillet terningkast 5. Det gjorde også Dagbladet:

Jeg håper at de blide sørlendingene kommer med litt for høye forventninger slik at vi må levere«Ideen om kvinner som grenseløse, privatlivsfikserte, bagatellbesatte, sjølopptatte, bortskjemte og overdelende vesener får gjennomgå grundig i «Mot i brøsta». Det kunne blitt klamt, hadde det ikke vært for at det er så herlig ufarliggjørende», skrev Dagbladet.

- Ikke Spice Girls

— På en eller annen måte så traff det veldig. Jeg tror det handler om at vi har det gøy, og jeg tror at man ser at vi har valgt hverandre. Det er ikke noe Spice Girls som er satt sammen fordi noen har hatt lyst til at vi skal lage et show. Jeg tror at det er muntert å se tre damer sammen som ikke er så selvhøytidelige. Det er en slags buffet av en forestilling, der alle får noe de liker, sier Henriette Steensrup.

Trespannet er godt kjent fra «Torsdag kveld fra Nydalen» på TV 2. Steensrup mener at de tre damene utfyller hverandre godt.

— Jeg er skuespiller, mens de to andre er stand-up komikere. Den «komboen» tror jeg er krutt. Vi har hatt det skikkelig gøy sammen!

«Født» i Kristiansand

Men det kanskje ikke alle vet er at «Mot i brøsta» hadde sin start i Kristiansand.

— Første gangen vi fortalte om showet var fra et sommerprogram sendt fra Dyreparken. Vi bestemte oss for å legge inn en liten arbeidsøkt, og to dager senere satt vi og skrev med utsikt fra Kjuttaviga, forteller Steenstrup.

Hun gleder seg veldig til å komme til Kilden og Kristiansand:

— Jeg håper at de blide sørlendingene kommer med litt for høye forventninger slik at vi må levere. Jeg håper at de gleder seg, for det gjør vi!